Hány extra kalória szükséges a szoptatáshoz?

A szoptató anyáknak általában 500 kalóriára van szükségük a bébi étrendben az egészséges laktáció fenntartása érdekében. Ezek a kalóriák számos kiváló minőségű tápláló ételből származhatnak.

Jelentőség

A laktáló nő kalóriaigénye változik. A szoptató anya napi kalóriabevitelének összesen legalább 1800 kalóriát kell tartalmaznia, az USDA MyPyramid weboldalának megfelelően. A legtöbb nőnek nem kell nyomon követnie a kalóriát, hacsak nincs egészségtelen súly.

Minőség és változatosság

A szoptató anya esetében a szoptató baba minden további 500 kalóriát teljes gabonából, sovány fehérjéből és különböző gyümölcsökből és zöldségekből kell származnia. Az USDA MyPyramid weboldal ingyenes étkezési tervezőt kínál a szoptató nők számára.

Fogyás

Ha a szoptatás alatt próbál lefogyni, és azt tapasztalja, hogy túl gyorsan vagy fáradtságban veszítesz súlyt, előfordulhat, hogy növelnie kell a kalóriafogyasztását. Judith Lauwers és Anna Swisher, a “tanácsadó az ápoló anya” társszerzői szerint egy nő biztonságosan elveszítheti egy fontot hetente.

Hidratáció

Megpróbálhatsz egy pohár vizet fogyasztani minden alkalommal, amikor szoptat vagy érez szomjas. Kathy Charbonneau szerint a “Csak egy másik 500 kalória: a táplálkozás a szoptatáshoz” című könyv szerzője szerint a nem megfelelő hidratáció negatívan befolyásolhatja az anyatej-ellátást, de túl hidratálhat.

szempontok

Ha az étkezéseken túl éhesek, kicsi, egészséges ételek, például sárgarépa botok és hummus, vagy alacsony zsírtartalmú sajtok és almák. Sok nő továbbra is szoptat egy szoptatós multivitamint. Kérjen segítséget a szoptatással foglalkozó tanácsadónak, ha szoptatással jár.