Hány kalória van a sajtburgerben?

A sajtburgerek kényeztetésnek számítanak, de tudván, hogy hány kalóriát tartalmaznak, segíthetnek abban, hogy alkalmanként illeszkedjenek a diétájába. Ez a legegyszerűbb, ha egy kis, hagyományos sajtburgert választasz egy nagy dupla sajtburger helyett.

Az alapok

A gyorséttermekből készült ételeket tartalmazó szokásos egypálinka sajtburger 343 kalóriát tartalmaz és 16,4 gramm zsírt tartalmaz. Ha saját sajtburgert készítesz, 1/4 font 85 százalékos sovány marhahúst tartalmazó 193 kalóriát tartalmaz, a rendszeres hamburger zsemle 117 kalóriát tartalmaz, és egy szelet amerikai sajt hozzáad további 50 kalóriát, összesen 330 kalóriát. Az ízesítőanyagok hozzáadásával a hozzáadott típusú és mennyiségtől függően enyhén növelhető a kalória.

Supersizing a burger

Sokan úgy döntenek, hogy túlsúlyosítják a sajtburgert, ami nem a legbölcsebb döntés. A rendszeres gyorséttermi sajtburger nagy pattyával, fűszerekkel és zöldségekkel 480 kalóriát tartalmaz, valamint 24,1 gramm zsírt, és ha dupla sajtburgert készítesz, rendszeres méretű pástétomokkal, fűszerekkel és zöldségekkel, elfogyasz 650 kalóriát, 35,3 gramm zsírral együtt, vagy a napi zsírtartalmak 54 százaléka. Túl sok zsírt fogyaszt, különösen a telített zsír – ami a sajtburgerben lévő zsírok majdnem felét teszi ki – növeli a szívbetegségek kockázatát.