Hány kalóriát tartalmaz a káposzta?

A káposzta egy zöldes zöldes zöldség, amely sűrű és kompakt fejben növekszik, nyersen evett vagy főzött különféle ételekben. A káposzta tápláló, több vitamint és ásványi anyagot kínál, miközben alacsony a kalória.

Kalória

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma, az 1-csésze aprított káposzta csak 18 kalóriát tartalmaz. A szénhidrátok több mint 15 kalóriát biztosítanak, míg a fehérjék 2 kalóriát és zsírt kínálnak, és csak 1 kalóriát kínálnak. Ugyanez a táplálék az átlagos felnőtt napi ajánlott kalóriabeviteléhez kevesebb, mint 1 százalékot ad hozzá, napi 2000 kalóriát tartalmazó étrend alapján.

Alkatrészek

Az USDA azt is kimondja, hogy egy csésze aprított káposzta súlya 70 gramm. Ebből az intézkedésből 4 gramm szénhidrát, 1 gramm fehérje és kevesebb, mint 1 gramm zsír. A maradék vízből, emészthetetlen összetevőkből és egyéb tápanyagokból áll.

Tápanyagok

A káposzta számos alapvető vitamint tartalmaz, beleértve a B6, C és K vitaminokat, a tiamint, a riboflavint és a folsavat. A zöldség fontos ásványi anyagokat is tartalmaz, beleértve a kalciumot, a vasat, a magnéziumot, a foszfort, a káliumot és a mangánt.

Egészség

Az Amerikai Szív Szövetség szerint az alacsony zsírtartalmú zsírok és koleszterin fogyasztása csökkentheti a szívbetegség kockázatát. A káposzta nem tartalmaz észrevehető mennyiségű telített zsírt és koleszterint.