Hány lépést kell naponta fogyni?

A napi testmozgás segíthet extra súlyt kelteni. Míg a Fitness, Sport és Táplálkozás Tanácsának elnöke legalább heti 150 percet javasol a mérsékelt aerob aktivitással kapcsolatban, hetente 300 percet ajánlunk, amikor megpróbálunk lefogyni. Beleértve a napi gyalogos programot az edzésprogramban hatékony módszer a fogyásért.

A lépés a helyes irányba

A gyaloglás egy egészséges fogyás program része lehet. Az első lépés az aktuális tevékenységi szint felmérése. Ha a testmozgás nem része a rendszeres rutinnak, akkor lassan indítsa el. Azok számára, akik rendszeresen gyakorolnak, növeljék az időtartamot vagy az intenzitást, hogy további kalóriákat égessenek a testsúlycsökkentés érdekében. Gyorsabb sétálás vagy a lépcsőfokok felmászása a rutin részeként növeli a gyalogos program intenzitását.

Séta és tevékenység szintjei

Az Arizonai Állami Egyetem kutatói a napi lépések számának megfelelően alapszintű tevékenységeket állapítottak meg. Azok, akik kevesebb, mint 5000 lépésből állnak, ülő vagy inaktívak. Azok, akik napi 5000-től 7,499-ig lépnek, alacsony aktív életmóddal rendelkeznek. A kissé aktív emberek általában napi 7,500 és 9,999 lépést tesznek. Azok, akiket aktívnak tartanak, naponta 10 000 vagy annál több lépést igényelnek.

Séta a súlycsökkenésért

Körülbelül 10 000 lépés egyenlő azzal, hogy erőteljesen gyakorolja 30 percet, vagy napi öt mérföldet. Ezt a rutinot követve hetente további 2 és 3 500 kalóriát fog eltölteni. Egy kiló zsír 3,500 kalóriát tartalmaz. Az átlagos amerikai napi 2300-3000 lépést tesz. Ez egy szomorú arány az amish-iakhoz képest, akik napi átlagosan 19 000 lépést tesznek. Az amish közösségnek az elhízott felnőttek legalacsonyabb aránya van az amerikai lakossághoz képest.

Lassú indítás

Sétálva egy órát 5 mph sebességgel, vagy 10 000 lépéssel, azt javasoljuk, hogy átlagosan egy fontot veszít hetente, lehet, hogy túlnyomó cél. Lassan induljon el, és értékelje a gyakorlati toleranciát. A nap végén, ha csak 3000 lépést tettél, a következő napon növelj 3,500-ra. Légy kreatív az extra lépések megtételében. Sétáljon az ebédszünet során. Találkozzon egy barátjával és sétáljon a parkban vagy környékén.

A lépésmérő: erőteljes eszköz

A lépésszámláló hasznos eszköz, amikor megpróbálja felmérni, hogy hány lépésről van szó naponta. A lépésszámláló kalibrálható a gyalogos lépéshez. Könnyen rögzíthető a derékövre és kényelmesen viselhető. A napi lépésszámláló viselése segíti a napi lépcső célok elérését, és végső soron a súlycsökkenést.