Hogyan alkalmazzuk a kókuszolajat a szemkörnyék alatt

A kókuszdióolaj évszázadok óta az ayurvédikus gyógyászat egyik eleme, mind belsőleg, mind külsőleg. Az anyák rutinszerűen kókuszolajat kéntelenítik gyerekeikbe, hogy ösztönözzék a vastag, csillogó hajat, és a kókuszolaj-hidratáló a ráncok kezelésének előnyös módja, és elősegíti a bőrt. Egy 2008-as tanulmány a “Dermatitis” című folyóiratban, az American Contact Dermatitis Society folyóiratban megerősíti, hogy a szűz kókuszolaj hasznos a száraz bőr kezelésében, antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik.

Mossa meg arcát enyhe tisztítószerrel. Ne használjon semmit hámozó gyöngyökkel vagy zúzott kagylóval, hogy ne irritálja a bőrt.

Alaposan öblítse le az arcát meleg vízzel. Ne használjon túl forró vizet, mert kiszáradhatja a bőrt.

Öntsön egy cseppnyi tálat a szűz kókuszolajból a domináns kéz tenyerébe. Húzzon néhány másodpercig.

Döglöki a kezedben levő ujjlenyomatat a kókuszolajba, és hagyja, hogy a felesleges csöpögés. Helyezze a kókuszolajat a szeme alatt, a belső saroktól egy félholdig dolgozzon a külső felé.

Ismételje meg a másik szemet. A nondomináns kéz gyűrűsujja a leggyengébb számjegy. Használatával és blotolásával elkerülheti a kényes bőr kiszélesedését vagy irritálását a szeme alatt.

Hagyja, hogy a kókuszdióolaj természetes módon megszáradjon, és addig hagyja, amíg alszik. Mossa meg arcodat, mint rendesen a reggel.