Hogyan alkalmazzuk az egészségügyi hiedelemmodellt a stressz és a fogyás ellenőrzésére

Mind a stressz, mind az ülő életmód összefüggésbe hozható a túlsúlyos betegek nagyobb kockázatával. Bár megértheted, hogy a testmozgás segíthet a testsúlycsökkenésben, az érzékelt elképzelései és érzései az egészséggel kapcsolatban megakadályozhatják Önt abban, hogy intézkedjen vagy orvosi segítséget kérjen. Az egészség-meggyőző modell használatával olyan koncepció, amely értékeli az Ön egészségével kapcsolatos észlelését, jobban meg fogja érteni, hogy mi lehet, hogy visszatartja magát attól, hogy többet gyakoroljon a stressz szintjének csökkentésére és tartós fogyás elérésére.

Interjúkat készítse családtagjaival, és nézze át az orvosi feljegyzéseit, hogy felmérje érzékenységét. Érzékelt érzékenységed azt jelenti, hogy megérted a hozzáállásodat, hogy mennyire valószínű, hogy stressztél és túlsúlyos. Ha a szüleid súlyos betegségben szenvednek, akkor tudja, hogy hajlamosabbak vagy ugyanazok a problémák. Ez befolyásolhatja az orvosi segítség igénybevételének valószínűségét.

Értékelje a probléma súlyosságát. A rendszeres időközönként hangsúlyozott munka normális, a stressz minden napra a diszfunkció szempontjából nem. Próbáld ki a stressz szintjét 1-től 10-ig terjedő skálán. Ha a stressz száma magas, szükség lehet lépésekre, hogy csökkentse a stresszt az egészségesebb kimenetel érdekében.

Értékelje azokat a dolgokat, amelyek gátolják a testsúlycsökkenést és a stresszmentést. Tudod, hogy a testmozgás jobban fogja érezni magadat, de bizonyos életstílus választások és feladatok is bejuthatnak az útba. A pénz, az ütemezés és a felelősségek megakadályozhatják Önt abban, hogy illeszkedjenek, és megértsék azokat az akadályokat, amelyek segítenek abban,

Írja le az előnyök listáját alacsonyabb stresszszintre és kisebb súlyra. Az előnyök és a célok átfogó felsorolása segíthet a cselekvés motiválásában. A napi gyakorlatok segítenek a stressz enyhítésében, a hangulat növelésében, a súlyos betegségek kockázatának csökkentésében és a derékvonal csökkentésében. Küldje el a listát valahol, ahol gyors motivációra láthatja, ha a megoldásod elcsúszik.

Állítson célokat és postaládákat az otthona, a munkahelye és még az autója között, hogy felhívja magát a cselekvésre, és emlékeztesse magát arra, hogy ragaszkodjon a terveihez. Függetlenül attól, hogy napi rendszerességgel dolgozik-e a kerékpárral, vagy naponta 30 percig menjen az edzőterembe, emlékeztetőkre és motivációra van szüksége, amikor fáradt vagy elfoglalt ütemterv miatt megakadályozza a gyakorlást. Tarts ki egy listát az alternatív gyakorlati módszerekről. Bár nem tudsz minden nap indítani az edzőterembe, gyakorolhatod a testmozgást a napi rutinodba úgy, hogy a célállomástól távolabb és a liftek helyett lépcsőket készítesz.

Engedélyezze magát azáltal, hogy átvállalja az egészségét. Rendszeres ellenőrzéseket készíthet orvosával, hogy megbeszéljék az egészséggel és béreljen DVD-ket a könyvtárból, hogy megtanulják a különböző típusú gyakorlatokat. Az egészségügyi hit modell utolsó fogalma az önhatás. Ez azt jelenti, hogy Ön eléggé hatékony ahhoz, hogy megfelelő döntéseket hozzon, és addig folytassa munkáját, amíg el nem éri a célokat, és eléri a jobb egészség előnyeit.