Hogyan állíthatom le a hajam statikus állapotát?

A hideg, száraz téli hónapokban a hajad a végére állhat. Ahelyett, hogy csak egy kalapot viselne, megtanulja megtámadni a statikus hajat, hogy a zárak egészségesek legyenek és hidratálódjanak, ne legyenek kitágulva és rendetlenek. A mosás, a stílus és a hajápolás módja segít megállítani a statikust, mindaddig, amíg szorgalmasan követi a megfelelő hajápoló rutinokat. Egy kis extra nedvességgel a száraz, statikus hajad a múlté lesz.

Indítsa el a sztatikus hajkezelést a zuhany alatt, javasolja a HairFinder.com. Az egyik legfontosabb összetevője az E-vitamin hidratáló sampon használata. Öblítse ki, majd vesse be a haját vastag, hidratáló kondicionálóban. Hagyja a kondicionálót a hajra két percig ülni, mielőtt kiöblítené.

A hajat megfelelően formázza, hogy elkerülje a statikus ragaszkodást. Először alkalmazzon egy hajformázó habot a hajra. Válassz egy habot egy pomádé fölé, ami miatt a hajad túlságosan zsíros lehet, vagy egy gél, amely ténylegesen megszáradja a hajadat és súlyosbítja a problémát. Kenje be a haját szárítás előtt egy szárítóval. Ha szárítás történik, győződjön meg arról, hogy a haj csak egy kicsit nedves marad, ha lehetséges. A haj túlcsordítása megnövelheti a sztatikusabb érzékenységet. Ha a haját szárazon hagyja, a legjobb védelmet nyújt a statikus ellen, mondja HealthMad.com.

Töltsön be egy kis spray palackot meleg vízzel, majd öntsön egy evőkanál hajkondicionálót. Rázzuk össze jól keverjük össze, majd csúsztassuk be a táskájába, hogy gyors javításokat végezzen, ha statikusnak látja. Ez súlyként fog hatni a hajadon. Csak pislogj egy kicsit a kezed és sima a hajadon keresztül.

Tartson egy hagyományos szárítószövet lágyító lapot veled. A szárítószalag bevonja a ruhákat egy vékony textillágyító réteggel, hogy ne legyenek statikusak, és ugyanezt fogják tenni a hajadon. A haját csak egy hüvelykes részekre szétválasszuk, hajtogassuk rá a lapot, és rögzítsük a szelvényre, majd a lap aljára húzzuk a simább, ragyogó hajhoz.

Váltson át egy nejlon ecsettől a természetes sörtéjű kefére, javasolja a CurlyHairSalon.com. A nylon sörtéjű kefék statikus hajat készíthetnek, mivel még stabilabbá tehetik a zárakat. A természetes sörtéjű kefét semlegesnek tekintik, és segít megakadályozni a hajszálakat anélkül, hogy rosszabbá válna.