Hogyan csökkentheti a fekete foltokat az arcon

Napról napra az arcod napfénynek és egy csomó bőrkárosító szennyeződésnek lesz kitéve. Nem meglepő, hogy az arcbőr gyakran mutatja a bőrproblémák első jeleit. A sötét foltok, amelyek általában fekete vagy barna színűek, felbukkanhatnak bármely bőrbetegségben vagy bőrön. Számos dolog okozhatja ezeket a foltokat – a hormonális változásokat, a túlzott napfényt és a genetikát, hogy csak néhányat említsek. A sötét foltok néha elhalványulnak, de másoknak szükségük van egy kicsit szétesésre. Az over-the-counter megoldások segíthetnek, de ha ezek nem hatékonyak, előnyös lehet az erőszakos kezelés.

Mosson arcot reggel és ágy előtt, hogy tisztítsa meg bőrét a smink, a szennyeződés és az olaj. Ezek az elemek eltömíthetik a pórusokat, így a sötét foltok még rosszabbá válhatnak. Száraz bőrre használjon krémalapú tisztítószert. Ha zsíros vagy kombinált bőre van, választhat hab vagy gél alapú tisztítószert. Használjon olyan tisztítószert, amely szalicilsavas, tejsavas vagy glikolsavat tartalmaz, ha zsíros bőrű. Ha a bőr normális, válassza ki a bőrtípusra tervezett tisztítószert. Mossa meg, mossa az arcát langyos vízzel, majd finoman masszírozza a tisztítószert a bőre kis, körkörös mozdulatokkal. Jól öblítsük le és puha, tiszta törülközővel szárítsuk meg.

Naponta egyszer kezeljük a bőrt egy retinollal, glikolsavval, C-vitaminnal vagy kénoisavval ellátott túlterheléses bőrhigító szérummal. A C-vitamin, a Kojsav és a retinol a tirozináz nevű melanint termelő enzim gátlása révén működik. A glikolsav és hasonló összetevők sötét foltokat gyengítenek a felesleges melanin felszínén a bőrsejtek felső rétegen történő kimosásával, más keresendő összetevők pedig a niacinamid, az édesgyökér kivonat, azelainsav és arbutus, amelyek szintén gátolják a tirozináz enzimet. A legjobb eredmény érdekében kövesse az alkalmazási utasításokat a szérum csomagolásán. Vásároljon szérumot egy gyógyszertárban vagy egy élelmiszerboltban vagy áruházban.

Véroszkópiás hidrokinon krémet kell alkalmazni, ha a túlterheléses kezelések nem működnek. A hidrokinon fehéríti a sötét foltokat a melanin pigment granulátumok lebontásával és a tirozináz gátlásával. Naponta kétszer, vékony réteg hidrokinon krémet sima felületen tiszta bőrön át. Csak sötét foltokat alkalmazzon a krémre, megkönnyíti a bőrt, amelyhez hozzáér. Nagyon kisméretű foltoknál egy krémes tampont vagy egy tiszta, vékony sminkkefét alkalmazzon. Alaposan öblítsük le langyos vízzel. Néhány napon belül látni kell a fényerőt, de akár négy hétig is eltarthat a valódi változás. Ha három hónapon belül nem lát effektust, akkor hagyja abba a terméket.

Ha a hidrokinon nem működik, kérjen orvoshoz vagy dermatológushoz egy hámlást vagy lézeres kezelést. Ezek a kezelések a legjobban működnek, ha az elszíneződés közel van a bőr felületéhez. A kezelések azonban nem tartósak. Az eredmények több hétig vagy néhány évig is tarthatnak.