Hogyan csökkentse a cpap tömlő füttyelését

CPAP, vagy folyamatos pozitív légúti nyomás, az arany standard kezelés obstruktív alvási apnoe. Az utóbbi években nagyon sok előrelépés történt a CPAP-ban, beleértve a zajcsökkentést is. 2010-től a CPAP gépek hasonló zajszintet generálnak a ventilátorhoz a szobában. Ez vonatkozik a CPAP tömlőre is. Ha a tömlő bármilyen füttyentő hangot tesz, a szivárgás és a beállítások vizsgálata általában javítja a problémát, hogy megkönnyítse a megfelelő kezelést.

Távolítsa el a CPAP maszkot a tömlőről finoman csavarva és húzva. Ha a CPAP készülékét a tömlőhöz csatlakoztatta, csatlakoztassa a tömlő laza végét, és kapcsolja be a készüléket a “Be” állásba. Ha ez kiküszöböli a CPAP fütyülést, a hang valószínűleg a CPAP maszk helyett a tömlő lesz. Ebben az esetben meg kell adnod a maszkot a probléma megoldásához.

Győződjön meg róla, hogy a CPAP-tömlő biztonságosan rögzítve van a CPAP-készülékhez úgy, hogy a gumi végét a gép felületéhez nyomja és megcsavarja. Ha a tömlõ nem teljesen csatlakozik a géphez, a levegõ szivároghat és fütyülhet. Ha a fütyörészség továbbra is fennáll, akkor a tömlõje feszülhetett vagy lazulhatott, így már nem biztonságos kapcsolatot létesítene a gépével. Ebben az esetben meg kell cserélni a CPAP tömlőjét.

Töltsön egy vödröt vízzel. Távolítsa el a tömlőt a CPAP készülékről. Ragassza be a tömlőt a vízbe, és hagyja betölteni. Csatlakoztassa a tömlők mindkét végét az ujjaival, és emelje fel a vízből. Vegye figyelembe a tömlőből történő vízszivárgást. Ha szivárgást észlel, egy lyuk jelen van. Ha igen, cserélje ki a tömlőt.

Fontolja meg, mennyi ideig volt CPAP-tömlője. Sok esetben a fütyülés egy kopott csőből származik. A CPAP.com adatai alapján “a kopás jelei szárazak, repedt helyek a belső bélésen vagy a gumik végén, a szalagnyomok a gumi végek közelében, valamint az ásványi lerakódások vagy a vízzel töltött tömlő formája.” Ha ilyen jeleket lát, cserélje le CPAP készülékét. Ha már több mint egy év telt el az Ön tömlõjétõl, cserélje ki, mert egy jól viselt tömlõ nagyon gyakori a csõtörésnek.