Hogyan főzni káposzta és sonka

A főtt sonka és a káposzta egy “szakács egyszer, kétszer eszik” – vagy akár háromszor – ételt. Ham a sertés lábából származik, és mivel az állatnak ez a része naponta mozog, és ezért sokat gyakorol, a sonka zsírszegényebb, mint gondolná. Néha bostoni főtt vacsorának néven ismert, a sonka és a káposzta rendelkezésre állása manapság megkönnyíti a házi szakácsok számára a felkészülést.

Helyezzük a sonkát egy holland sütőbe, és fedjük le hideg vízzel addig, amíg a sonka teljesen vízbe merül, kb. 2-3 hüvelyk vízzel.

Helyezze a holland sütőt tűzhelyre, és fordítsa magasra. Miután a víz elérte a forralást, csökkentse a hőt közepes magasra, és folyamatosan forraljon 5-10 percig.

Kapcsolja ki a hőt, és ürítse ki a vizet a sonkából, és hagyja, hogy a sonka enyhén leessen. A víz eltávolítása csökkenti a nátriumtartalmat, így a vacsora egészséges és tápláló.

Tegye vissza a főtt sonkát a holland sütőbe, és fedje le friss, hideg vízzel, amíg a sonkát 3 hüvelyk vízzel le nem meríti.

Adjunk hozzá a kívánt gyógynövényeket, fűszereket és borsot a vízbe. A gyomos magvak, hagymás por, babérlevél és csipetnyi cukor kiegészítő ízek. Ha nem szeretné, hogy a fűszerek és a gyógynövények a húshoz és a káposztahoz tapadjanak, akkor vegye fontolóra, hogy a fűszernövényeket egy apró darabos sütőtök középpontjába helyezze, és szorosan kösse össze a ruhát fehér sövényhez. Miután a zsíros táska össze van kötve, dobja be a vízbe, hogy átadja a gyógynövények összetett ízét. Fedje le az edényt szorosan a fedélre.

Hajtsa vissza a fazékot a tűzhely égőjébe, fordítsa magasra a hőt, és tegye fel teljesen a vizet. Miután elérte a forralást, csökkentse a hőt közepesre, és finoman forraljon 30 percig fontonként. Az USDA javasolja a sertéshús sütését egy biztonságos, 145 fokos fahrenheit-es belső hőmérsékletre. A hús hőmérő figyelmezteti Önt, amikor a sonka elérte a színpadot a biztonságos fogyasztás érdekében.

Időnként ellenőrizze a vízszintet annak biztosítása érdekében, hogy a víz ne forrjon teljesen. Szükség esetén adjunk hozzá több vizet.

Helyezzen egy megtisztított káposztafejet egy vágódeszkára. Vágja le a magot. Éles séf késsel vágja le a káposzta fele, majd negyedét. Vegyünk minden negyedet, és szeleteljük a káposzta 1/4-es szalagok.

A sütésnek az utolsó fél órában a sonkát a szeletelt káposzta köré kell helyezni és a fedelet vissza kell vinni. Cook káposzta 20-30 percig, vagy amíg a zöldség puha. Fontolja meg a negyedéves hagymát, a burgonyát és az apróra vágott sárgarépát a sonkának és a káposzta vacsorának. Add hozzá a zöldségeket egyidejűleg hozzáadja a káposzta és főzzük, amíg villa-tender.

Emelje fel a sonkát a vízről, és tegye a tálra. Kerülje el a káposzta és szolgálja.