Hogyan gyakorolja a tiszta plakett az artériákból?

A koleszterin egy zsíros anyag, amelyet a szervezet a fontos funkciókhoz használ és használ. Ön is kap koleszterint az ételeket, amelyeket eszel. A túl sok koleszterin a vérben a plakk felépülését eredményezheti az artériákban, ami az artériák keményedésének vagy atheroszklerózisnak nevezhető. A plakk felhalmozódása szűkítheti az artériákat és megakadályozhatja a vér áramlását. A magas koleszterinszintek szívbetegséget és egyéb komoly egészségi állapotokat okozhatnak. A rendszeres testmozgás segíthet eltávolítani a plakkát az artériából a kettő koleszterinszintjének egyensúlyában.

A lipoproteinek a véráramon keresztül koleszterint hordoznak. Az alacsony sűrűségű lipoprotein vagy az LDL rossz koleszterinként ismert, amely felépül az artériákban és korlátozza a véráramlást. A magas LDL-koleszterinszint nagyobb kockázatot jelent a szívbetegségekre. A magasabb HDL, vagy a jó koleszterinszint a szívbetegség kialakulásának kisebb kockázatát jelenti. A Nemzeti Szívsebészeti és Vérintézet szerint az LDL-koleszterinszint 160-189 mg / dl, és a 40 mg / dl-nél alacsonyabb HDL-koleszterinszint növeli a szívbetegség kockázatát.

A rendszeres testmozgás segít a szervezetnek, hogy több HDL-t, vagy jó, koleszterinszintet termel és csökkenti a triglicerideket. Ez a kombináció csökkenti az artériák felszaporodását és megakadályozza, hogy a koleszterin az artériás falakhoz csatlakozzon. A HDL-koleszterin a test különböző részeiről is koleszterint gyűjt, és a májába szállítja, hogy eltávolítsa a testét.

A HDL-koleszterinszint növelése érdekében csökkentheti az LDL-koleszterin szintjét, ami lelassíthatja vagy megállíthatja az artériákban a felhalmozódást. Az alacsonyabb LDL-szintek is megakadályozhatják a plakk felépülését az artériás falakon, ami végül szívrohamhoz vezethet. Ha magas a koleszterinszintje vagy más betegsége van, beszéljen orvosával, mielőtt elkezdené a testmozgást.

A túlsúly növelheti az LDL-koleszterin szintjét és csökkentheti a HDL szintjét. A testmozgás súlyvesztést okozhat, ami egészségesebb tendenciát vált ki az LDL-koleszterinszint csökkentésével és a HDL-koleszterinszint növelésével. Szerezd meg a hét minden napján 30-60 perc gyakorlást. 10 perces időközönként megszakíthatja a gyakorlatokat, ami szintén előnyös. Lassan elindulhat a fizikai aktivitás növelésével, például gyakrabban járva vagy a lépcső segítségével, és növelheti a testmozgás szintjét, amikor Ön jobban illik. A rendszeres testmozgás javítja a vérkeringést, és elősegíti az új véredények kialakulását, amelyek megkerülik a lepedék által elzárt hajókat.

Kétféle koleszterin

A HDL koleszterin eltávolítja a felesleges LDL koleszterint

LDL koleszterin

Fogyás