Hogyan hatnak a hibrid autók a gazdaságra?

Minden egyes amerikai elnök, Richard Nixontól kezdve, felháborodott a külföldi olajimportra való támaszkodástól. Számos technológia célja a fogyasztás csökkentése, beleértve a hibrid elektromos járműveket is. A hibridek maximalizálják az üzemanyag-hatékonyságot és biztosítják az autó egy részét az otthon termelt források által termelt villamos energiával. A rajongók remélik, hogy a hibridek pozitívan befolyásolhatják nemcsak az egyéni kiadásokat, hanem a nemzetgazdaságot.

Személyi energia kiadások

A benzinenkénti 2,75 dolláros költség mellett egy hibrid, amely egyenként 42 mérföld / gallon összkapacitást eredményez, 982 dollár éves üzemanyagköltséget eredményez. Egy benzines, csak 25 mpg-os autó, átlagosan 1,650 dolláros üzemanyagköltséget eredményez.

Életciklus költsége

A hibrid birtoklása valódi költsége nemcsak az üzemanyag-megtakarítás, hanem a karbantartási költségek, a biztosítások és a szokásos benzin-modell költségei után fizetett összeg függvénye. Az összehasonlító nem hibrid modellhez képest a hibrid költsége 2010-től az Edmonds kutatása szerint $ 1700 és $ 11 200 között van. Az adókedvezmények hozzájárultak e költségek egy részének 2005 és 2010 között történő megszerzéséhez, de hacsak nincs új törvényjavaslat, amely kiterjeszti ezeket az előnyöket A szövetségi szinten a hibrid vevők csak kisebb, állami alapú ösztönzőkre jogosultak, az idő előtti üzemanyag-megtakarítás az, hogy a prémium többségét “visszafizetik”. Mivel a biztosítási költségek általában 5 százalékkal alacsonyabbak a hibrideknél és a karbantartási költségek Nagyjából egyenlő a hibridek és a csak benzinüzemű autók között, a hibrid vezetésénél a pénzt megtakarító idő megadásához szükséges tényezők a fizetett díj és az üzemanyagköltség összege. A magasabb üzemanyagköltségek több dollár megtakarítást eredményeznek, így a megtérülési idő rövidül.

Bruttó hazai termék

A halmozódó üzemanyagárak a rendelkezésre álló jövedelemtől távol tartanak pénzt, ami kevesebb kiskereskedelmi kiadást és kisebb üzleti befektetést eredményez, ami negatív hatást gyakorol a nemzet bruttó hazai termékére. A hibrid autók által kínált nagyobb üzemanyag-hatékonyság megvédi a családokat és a vállalkozásokat az olajárak ingadozásától, és többet hagy a rendelkezésre álló forrásokból a gazdaságon keresztül.

Kereskedelmi

2008-ban az olajárak hordónként 120 dollárra emelkedtek, ami az amerikai kereskedelmi hiánynak az RCF, a chicagói székhelyű gazdasági tanácsadó cég szerint az olajért felelős az olajért. Bármi, ami csökkenti az olajimportot, pozitív nettó hatást gyakorol a kereskedelem egyensúlytalansága miatt, mivel a belföldi készletek csúcsértékűek, és a környezetvédelmi és költséggondozás miatt a nehezebb tartalékok kitartóak maradnak. A hibrid járművek szélesebb körű piaci elterjedése az olajimportot szétzúzza, ami a kereskedelem hiányának egyetlen legnagyobb hajtóereje, függetlenül attól, hogy mi az olaj ára.

Klímaváltozás

Az autók kibocsátása jelentős mennyiségű szén-dioxidot bocsát a légkörbe, ami rontja az éghajlatváltozás következményeit. A hibridek segíthetnek ebben az erőfeszítésben azáltal, hogy növelik az üzemanyag-hatékonyságot, és ezzel csökkentik a kibocsátásokat: A felmelegedő bolygó gazdasági hatása két szakaszból áll: az enyhítő költségek és az alkalmazkodási költségek. Az alkalmazkodási költségek közé tartozik a part menti lakosság áttelepítése, a mezőgazdasági termelés csökkenése, a vízhiány és a megnövekedett védelmi kiadások, mivel a globális változások nyugtalanságot és konfliktust okoznak, a 2007-es jelentésben a Maryland Egyetem Integrált Környezetvédelmi Tanulmányok Központja szerint. Az enyhítő költségek azok, amelyek a megfordítással vagy legalább a probléma megállításával kapcsolatosak. Ide tartoznak a tiszta energia technológiákba történő beruházások, a széndioxid-kibocsátás adója, amely a drágább tiszta energiaforrások miatt növelheti az általános energiaárakat és lassítja a GDP-növekedést.