Hogyan kell adagolni a boswellia-t?

Boswellia, más néven indiai tömjén, hagyományos kezelés az ízületi és hátfájás, az ízületi gyulladás, az asztma, a sport sérülései, a fekélyes vastagbélgyulladás és még a Crohn-betegség esetében is. A 2003. januári “Phytomedicine” kiadványban megjelent tanulmány szerint a boswellia fájdalomcsillapító fájdalmat okozott osteoarthritisben a térdben, és a kutatók a gyógynövényt más típusú ízületi gyulladás kezelésére is ajánlották. A növényből betakarított gyanta a legtöbb gyógyhatást biztosítja, és a természetes gyógyítók gyakran írják elő az anyagot kapszulában vagy tabletta formájában különféle betegségek kezelésére. A dózisok azonban a kezelt állapottól és a termék szabványosításától függően változnak.

600-900 milligramm Boswellia-t kell standardizálni, amely 60-65% boswellinsavat, a gyógynövény hatóanyagát, általános dózisként tartalmazza. Három-négy kapszula boswellia kivonat jellemzően tartalmazza az ajánlott savak mennyiségét.

Vegyünk 300 milligramm boswelliát kapszula formájában napi háromszor az ízületi gyulladás, asztma, krónikus fájdalom, Crohn-betegség és sportérülések kezelésére. Ez az általános dózis a Whole Health MD által ajánlott betegségekre.

Vegyen 300 mg Boswellia szabványosított, hogy 40-65% boswellic sav napi háromszor tartsa a krónikus hátfájás kezelésére vagy egy borsó méretű Boswellia krémet az érintett területre, szükség szerint 4-6 órán keresztül.

Vegyünk szárított boswellia gyantát, ha nem találunk szabványos kivonatot. A “The Essential Guide to Herbal Safety” című könyvében Simon Mills azt javasolja, hogy naponta 2-9 gramm gyantát vegyen be, amely egyenértékű a hagyományos kivonat adagolással.

8 és 12 hét múlva szüntesse be a boswellia szedését. A gyógynövény belső használatának biztonsága hosszabb ideig nem ismert. A fájdalomcsillapításhoz használt Boswellia helyi krémet végtelenségig lehet szedni, kedvezőtlen mellékhatások nélkül.