Hogyan kell elkerülni a székrekedést vastabletták vétele során

Az orvosok vas-hiány-vérszegénységre írnak fel vas-kiegészítőket, amelyek akkor alakulhatnak ki, ha az étkezéssel vagy bizonyos feltételekkel, mint például a súlyos menstruációs időszakok, a terhesség, a Crohn-betegség vagy a veseelégtelenség miatt nem érik el a megfelelő mennyiségű vasbevitelt. A vas-kiegészítők szedésének lehetséges szövődménye a székrekedés. Bár a vas-kiegészítő szomorú székrekedés kellemetlenséget okoz, általában nem jelent komoly problémát. A székrekedés megakadályozása vagy enyhítése és a dolgok zökkenőmentes mozgatása néhány étkezési és életmódbeli változással.

Vigye magának a teljes vas-adagot, hogy segítse az emésztőrendszer alkalmazását az étrend-kiegészítőkhez, ami minimálisra csökkenti a székrekedés mellékhatásait. Kezdje az ajánlott adag felét. Fokozatosan növelje az adagot három naponta, amíg a teljes ajánlott napi dózis vasat vesz.

A napi vas-adagot három kisebb napi adagra különítse el, hogy csökkentse a székrekedés valószínűségét.

Mindegyik vasalvadékhoz öntsön egy teljes 8 uncia pohár vizet vagy narancslévet, hogy a belek olyan folyadékkal legyenek ellátva, amely a puhább széklet előállításához szükséges. A narancslé elfogyasztásának további előnye, hogy C-vitamint tartalmaz, ami növeli a szervezet vas felszívódását.

Élvezzen egy nagy mennyiségű friss gyümölcsöt és zöldséget naponta. A gyümölcsök és a zöldségek rostban gazdagok. A szálak tömegesen adagolják a székletet, így könnyebben áthaladnak a bélmozgások során. Az Amerikai Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer Piramis naponta két-négy adag gyümölcsöt és három-öt alkalommal zöldséget fogyaszt. Gyümölcsöt és zöldséget tartalmazzon minden étkezéskor és a snack ideje alatt, hogy megfeleljen napi igényeinek.

Gyakorolj minden nap, hogy ösztönözze az egészséges bélmozgásokat. Próbáld ki a fizikai tevékenységeket, mint például a séta, a 20 perces könnyű aerobik vagy a kerékpáros út.

Használja a vécéhelyiséget amint úgy érzi, szükség van rá. A székletürítés székrekedéshez vezethet.

Ha szük séges a székrekedés enyhítésére, vigye egy székletlágyítót. A széklet lágyítói növelik a székletben lévő víztartalmat, így lágyabbak és könnyebbek a bélmozgások során. A széklet lágyítót naponta vagy minden más napon naponta lehet tartani a tartós székrekedés időszakában. A Walgreens Easy-Lax és Colace széklet lágyító két, a piacon található, a University of Washington Medical Center által ajánlott védjegy.