Hogyan kell eltávolítani a bárányhimlő hegeket

A bárányhimlő gyakori gyermekkori betegség. A Kids Health szerint azonban bárki bárányhimlőt kaphat. Ez a rendkívül fertőző betegség viszkető, emelkedett dudorok egész testében. A dudorok általában eltűnnek. A Medline Plus szerint a nyálkahártya viszketése bakteriális fertőzést okozhat, ami hegeket okoz. A felnőtteknél, akik kapják a bárányhéjat, a hegek általában sötétebbek, mint a gyermekeknél. Nem minden otthoni jogorvoslat mindenki számára hatékony, a hegek csökkentése vagy eltávolítása, és a legtöbb hazai jogorvoslat nem támasztja alá a tudományos bizonyíték. Bizonyos esetekben orvosi kezelésre lehet szükség a hegek eltávolítására. Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen otthoni gyógyszert használna.

Alkalmazzon aloe vera gélt a hegekre. A gélt az aloe vera növényekből kiválaszthatja a levélcsúcsok kivágásával és a gél kiürítésével. Az Alford ENT és az arcápoló sebészet szerint az aloe vera ígéretet tett a vörösség és a heges hegesedés csökkentésében, és segíthet kevésbé láthatóvá tenni.

Dab egy kis over-the-counter hervadó krém a hegek. A fade krém segít csökkenteni a hegek sötétségét, és segít a bőrtónusnak a heget körülvevő bőrbe keveredni. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb elhomályosító krémet néhány hétig kell használni, hogy hatékony legyen.

Dörzsölje a melleket a hegekről. A méz természetes ayurvédikus kezelés a bárányhimlő hegek számára, amelyek segíthetnek a megjelenés csökkentésében. Az ájurvédikus gyógyszerek szerint a méz három nap alatt is segíthet a hegek gyógyításában.

Van egy mikroadermabráziós kezelés. A Palo Alto Medical Foundation szerint a mikrodermabrázió egy kozmetikai kezelés, amely finoman eltávolítja a bőr felszíni réteget. Segít javítani a bőr szerkezetét és megjelenését, valamint csökkenti a hegeket. A kezelés általában körülbelül 20 percet vesz igénybe.

Massage citrombalmos krémet a hegekbe mosás után arcod. Alternatív egészségügyi szakértő szerint, Linda Page könyvében, “Egészséges gyógyítás: Útmutató az öngyógyításhoz mindenkinek”, a citromfű krém segíthet a hegek elhalványulásában.

Forduljon bőrgyógyászhoz. Alford ENT és Facial Plastic Surgery szerint a műtét és a lézerek gyakran csökkenti a heg megjelenését. A bőrgyógyász javasolhatja a Triamcinolone gyógyszeres injekciókat is, amelyek segíthetnek a hegek elhalványulásában.