Hogyan kell fegyelmezni magát a dolgok elvégzéséhez

A fegyelem az egyik olyan tulajdonság, amelyet könnyen el lehet képzelni, de gyakran nehéz felidézni. Ez azt jelenti, hogy húzza el magát attól a tevékenységektől, amelyek kellemessé válhatnak – például tévézés vagy videojátékok lejátszása mellett -, de végső soron a vesztegetési időre törekedhetett a dolgokra, amelyeket meg kell tennie. A tanulás, hogyan kell fegyelmezni magadat a dolgok végrehajtására, gyakran vesztegetésről van szó – magadról. Amíg nem szokott arra, hogy fegyelmeskedj magadnak a dolgok elvégzéséhez, próbálj ki egyszerű önmotivációs trükköket.

Fókuszáljon a kívánt eredményre, hogy megoldja azokat a feladatokat, amelyekre szükség van. Szalassz egy emlékeztetőt vagy képet a feladatodról, célodról vagy álmodról valahol a házadban, ahol naponta többször is látni fogod. Minden alkalommal, amikor ezt az emlékeztetőt átadod, vegyél egy pillanatra, és elképzeld magad, hogy élsz, vagy vágyad objektumod van, mert ez gyakran ösztönzést ad arra, hogy lépéseket tegyen, amelyek a célokat feltüntetik.

Vegye át az irányítást arra vonatkozóan, hogy figyelmen kívül hagyja azokat a dolgokat, amelyeket meg kell tennie, ha jegyzéket készít a jegyzetfüzetben, amelyet szem előtt tartasz. A cselekvés leírása, hogy mit kell tennie, hozza a teljesítmény érzését, és növeli az izgalom a tervezést. Tüntesse fel a listát a vállalkozás minden aspektusával kapcsolatos részletekről, egy módja annak, hogy beszéljen magáról a dolgokról, meglepő egy váratlan részlet.

Határozza meg a határidőket. A bonyolultságtól függően engedélyezhet több órát, napot, hetet, hónapot vagy évet a feladat befejezéséhez. Bontsa le az idővonalat kisebb mértékegységekre, megjegyezve, hogy a cél eléréséhez szükséges lépések száma és egy bizonyos idő elosztása minden egyes számára.

Kezdje el az első feladatot, miután befejeződött a lista és az idővonal. Ez megteremti a magabiztosság iránti képességét.

Adj magadnak egy jutalmat, amikor a listán szereplő feladatok teljesülnek, vegye el magának egy étkezést, vagy vegyen egy olyan tárgyat, amely a céljához kapcsolódik. Az önvesztés ezen jutalmazási rendszere segít a kemény munka és az öröm összekapcsolásában.