Hogyan kell főzni a hús nélküli kékes zöldeket

A Collard zöldségeket, hosszú déli specialitást hagyományosan pároljuk egy kis sonkával vagy szalonnával, hogy fokozzák ízüket. Az eredmény egy sovány, füstös mellékétel, amely jól illeszkedik a kukoricacsészéhez és mindenféle főételhez, a Hálaadás pulyka és a nyári grill között. De ugyanolyan könnyű elhagyni a sertés részeket, és még mindig eljutni egy ízletes vegetáriánus változathoz a klasszikus ételhez.

Távolítsuk el a kemény szárat a mosott kagyló zöld és szelet hosszú, vékony szalagok.

Töltsön meg egy tálat tele jéggel és vízzel, és tegye félre.

Hozjon egy nagy készletet a vízből, hogy felforraljon a magas hő hatására. Adjunk hozzá nagy mennyiségű sót. Amikor forraljuk, adjunk hozzá a törzseket. Főzzük a tenderig, körülbelül 5 percig.

Távolítsuk el a forró vízből a kagylókat, és a jégvíz tálba merüljünk. Ez a lépés, amit “sokkolónak” neveznek, leállítja a süteményeket a főzéstől, és segít megőrizni élénkzöld színüket. Szedje le a kocsikat.

Melegítsünk egy kis mennyiségű étolajat – olívaolaj finom – a serpenyőben közepes magas hőmérsékleten. Adjon hozzá nagy mennyiségű apróra vágott vagy darált fokhagymát. Saute egészen illatos, körülbelül 1 percig.

Adja hozzá a leeresztett kagylókat a serpenyőbe és a sót ízlés szerint. Saute-t még egy-két percig.

Adjuk hozzá a füstölt paprikát és szárítsuk, amíg össze nem keveredik. A kollardjaidnak még mindig világosnak kell lenniük, most már készek szolgálni.