Hogyan kell főzni bluegill a grillen

A Bluegill hal alacsony zsírtartalmú és telített zsír, magas káliumtartalmú és kiváló fehérjeforrás, mindegyik 4 uncia adagot tartalmaz, amely 22 gramm fehérjét tartalmaz, vagy a férfiak napi fehérjeigényének közel 40 százaléka és a javasolt bevétel 48 százaléka nőknek. Az édesvízi horgászok által értékesített, enyhe húsa miatt a bluegillet általában pácolták vagy pirították, majd sütve. A grillezés azonban egészségesebb, alacsony zsírtartalmú. A megfelelő módszerrel grillezhet egész vagy filézett bluegillel.

Grillezés egész Bluegill

Készíts egy háromszögletes szeletet, mindegyik kb. 1 1/2 hüvelyk egymástól, a hal mindkét oldalán, éles késsel. Vágja végig a halgörgőt minden vágásnál.

Grillező Bluegill filé

Dörzsölje az egész halat zöldséggel vagy olívaolajjal. Mindkét oldalon megszórjuk sóval és borssal.

Melegítsük fel a gáz vagy a szénhidrát magasra, majd hagyjuk a hőt közepesre csökkenteni. Használjon egy drótkefét, hogy alaposan megtisztítsa a rácsot, majd olajjal kefével tisztítsa meg.

Helyezze a bluegillet a grillre. Hagyja, hogy szakítson, zavartalanul, körülbelül 3-4 percig. Használjon olajjal bevont spatulát, hogy felemelje a halat, hogy megállapítsa, ragaszkodik-e a grillhez.

Fordítsa el a halat gyengéden a másik oldalra az olajozott spatulával, amikor a bőr már nem ragaszkodik a grillhez. Engedjük meg, hogy a hal további három-négy percig grill. Szolgál.

Vigyen fel egy nagy négyzet nagyteljesítményű alumíniumfóliát könnyedén olajjal. Helyezze a halfilmet a fólia középpontjába.

Melegítsük fel a gáz vagy szénhidrácsot közepesre. Tegye a fóliát a bluegillel a grillre.

Helyezze a grill fedelét a helyére. Főzzük kb. Nyolc percig a filmet. Használjon villát annak ellenőrzésére, hogy a hal könnyen pelyhesít, és hogy a filé közepén átlátszatlan a kiszolgálás előtt.