Hogyan kell főzni filézett filet egy serpenyőben

A főzőpohár főzőedénye a főzőedényben egy egyszerű módja ennek az enyhe halnak a készítéséhez. Akár párolt vagy sózott, a lepényhal filé csak fűszerezéssel és friss citromlével van jelen, amikor a főzés egy ízletes edénysé válik. A lepényhal természetes zsír- és kalóriatartalmú, és mindössze 73 kalóriát és 2 gramm zsírt tartalmaz a 3 uncia adagban, és jó forrása a foszfornak és a B-12 és D vitaminoknak. Az olajban vagy a vajban lévő filé főzése Néhány kalória, és a kenyérelés még többet ad, ezért óvatosan válassza ki a főzési technikát, ha kalóriát számít.

pirított

Ízlés szerint sózzuk meg a süllyedt és a borssal. Kísérletezzen más olyan fűszerekkel is, amelyek kiegészítik a halakat is, például citrombors vagy kapor.

Panfry

Vegyünk egy nagy serpenyő alját olívaolajjal, és melegítsük fel közepes hőn. Használhat vajat is, hogy megvédje a lepényt, de ne más étolajokat, például növényi vagy földimogyoró-olajat, mivel hozzáadnak kalóriát, de nem adnak hozzá sok ízét a kész edényhez.

Adja hozzá a tapasztalt lángosfilmet a serpenyőbe, amikor az olaj csillogni kezd. Saute a lepényt oldalanként kb. 3-4 percig, vagy amíg a hús áttetszővé válik, és erősen érintkezik. Ha nem vagy biztos benne, hogy a hal megtörtént, használjon azonnali olvasható hőmérőt. A lepényhal alaposan főtt, ha a belső hőmérséklet 145 Fahrenheit.

Távolítsa el a lángot a serpenyőből, és hagyja néhány percig pihenni. Tálaljuk friss citrom ékkel. Színt adva az edényhez és egy kis extra ízhez, megszórja egy kis paprikát vagy frissen apróra vágott levéles petrezselymet vagy kaput a hal fölé.

Az olívaolaj és a vaj egyenletes keverését egy nagy serpenyőbe. Az elegyet közepes magas hő hatására melegítsük fel.

Helyezzük a lisztet egy sekély tálba, és sózzuk és borsozzuk. Adjon hozzá még egy másik szárított fűszert ezen a ponton is, például citrombors, cayenne bors, paprika vagy fokhagyma por. Ha könnyű bevonatot szeretne az éhezőn, akkor készítse elő a tapasztalt liszt bevonattal. Folytassa a következő lépést a nehezebb sütéshez.

Kombinálja a tojásokat és a tejet, és helyezze a keveréket egy sekély tálba. Helyezzük a zsemlemorzsát vagy a panko-t egy másik sekély ételbe. A Panko egy nagyon könnyű japán zsemlemorzsa, amely megkönnyíti a tálat és az ízt. A lisztes filéket a tojásos keverékbe, majd a zsemlemorzsába vagy a pankoba kell itatni.

Hagyja a rántott lángot a serpenyőben, amikor a vaj megolvad és az olaj csillogni kezd. Frissítse a halat oldalanként 3-4 percig, mindössze egyszer forduljon meg, hogy megakadályozza, hogy a kenyérsütés a hal elé kerüljön. Távolítsa el a halat a serpenyőből, amikor egy azonnal olvasható hőmérő 145 Fahrenheit-et olvas.

A pirított halat egyszerűen friss citrom ízekkel és a tartármártással egyesítheti.