Hogyan kell főzni ropogós brokkoli

A brokkoli jó rostforrás, vitaminok A és C, kalcium és vas. Három szokásos módszer van a ropogós brokkoli főzésére, bár a Centers for Disease Control és Prevention megelőzi a gőzölést vagy a mikrohullámú brokkolyt, hogy biztosítsa a táplálék tartalmát. Szezonja brokkoli sajt, vaj vagy citrom, és tálaljuk a rizs tetejére, vagy más zöldségekkel keverve egy ízletes saláta számára.

A brokkolit hideg vízben öblítse le, és húzza ki a barna vagy sérült virágokat.

Vágja le a legtöbb szárat egy éles késsel, és csak néhány centiméternyi szárat hagy le a virágok alatt. Ezután használja a kést, hogy óvatosan vágja le az összes virágcserét a szárról, és ha szükséges, csökkentse a méretüket.

Töltsön egy közepes edényt néhány hüvelyk vízzel. A víz nem érheti el elég magasra ahhoz, hogy behelyezte a gőzölős kosár alját.

Helyezzük a brokkoli floretteket a gőzös kosárba, majd tegyük a gőzös kosarat a forró vízbe. A víztartály kosarában nincs víz.

Fedjük le a potot és gőzzük le a brokkolyt kb. 4-5 percig, vagy amíg a virágok csak gyengék, de még mindig megtartják a ropogósodást.

Hozjon egy keskeny edényt enyhén sózott vízforralva, majd dobja a tisztított és vágott virágcserépeket.

Steaming Brokkoli

Forró brokkoli

Mikrohullámú Brokkoli

Forraljuk fel a brokkoli floretteket, amelyek 4 – 5 percig fedetlenek, vagy amíg a brokkoli csak puhán van.

Szeletelje a brokkolit egy finom hálószűrőbe kiszolgálása előtt.

Rendezze el a tisztított és vágott brokkoli florets egyenletesen körül egy mikrohullámú biztonságos edényt. A nagyobb szárrészeknek az edény külső oldalán kell szembenézniük.

Spoon 2 evőkanál. Víz egyenletesen a tányéron lévő brokkoli darabok felett. A víz megakadályozza, hogy a brokkoli kiszáradjon a mikrohullámú sütőben.

Fedje le az edényt és a mikrohullámú sütőt nagyjából kb. 5 percig, félúton fordulva, ha a mikrohullámú sütő nem kapcsol be automatikusan.

Hagyja, hogy a brokkoli álljon a fedett edénybe körülbelül 4 percig főzés után.