Hogyan kell főzni steak a grillen

Elk steak egy nagyon sovány, alacsony koleszterin hús, magas fehérje és az ásványi anyagok vas, magnézium, foszfor, kálium és cink. Bár megfelelő a grillezéshez, a megfelelő előkészítés és az időzítéssel kapcsolatos figyelem elengedhetetlen az aroma javításához és az alma steak szárazvá válásához. A legjobb eredmény érdekében a Minnesota Elk Tenyésztői Egyesület azt ajánlja, hogy az olajbogyó-marinadéban először szedje meg az alma-steakeket, majd a sütéshez csak egy közepes, jó minőségű süteményt kapjon.

Adjunk hozzá pác alapot egy kis keverőedénybe. A héjas steakhez olaj alapra van szükség, mind az íz fokozására, mind pedig a rostély kiszáradásának megakadályozására. Az olívabogyó vagy a szezámolaj jó választás, mivel egészséges étolajok és ízük a saját.

Keverjük össze ízesítő fűszerekbe, például szójaszószba, Dijon mustárba, Worcestershire mártással, hagymaszeletekkel és / vagy borssal, és állítsuk be a kombinációt a saját ízlésének megfelelően.

Adjunk hozzá finomító összetevőket – savas folyadékokat, például ecetet, citromlevet és fokhagymát, amelyek a fehérjekötések lebontása révén képesek a húst megőrölni.

Állítsa az ültetvényeket egy rozsdamentes acélból, műanyagból vagy üvegből, légmentesen zárható fedéllel vagy tegyük egy műanyag élelmiszer táskába zipzárással.

Öntsük a marinádba, és legfeljebb 24 órán át hűtjük le az alma steakeket, és négy-öt órán keresztül forgatjuk a húst. A húst hosszabb ideig marinálva a savanyú marinadok összetevői a húsot pelyhesítik.

A grillrácsokat növényi olajpermettel permetezzük, és előkészítsük a grillet közvetett melegítéssel. Ha gázfűtőt használ, állítsa a hőmérsékletet egyik oldalról a magasra és a másik oldalon lévő hőmérsékletet közepesre, zárja le a fedelet, és előmelegítsen kb. 15 percig. Ha faszénrácsot használsz, melegítsd a szenet, amíg szürke hamuzsüvegre nem fordul. Oszd meg a szénmintákat, úgyhogy körülbelül háromnegyed része van az egyik oldalon, és a szén körülbelül egynegyede a másik oldalon van. Állítson be egy középső alumínium fólia csepegtetőt.

Készítsünk és pácoltuk a steakeket

Grillezett hársfa steak

Távolítsa el az alma steakeket a marinázó edényből vagy zsákból a fogók segítségével, hogy megakadályozza a hús átszúrását. Távolítsa el a használt pácot.

Állítsa be a grillezés forró oldalán a steakeket, és mindegyik oldalon kb. Egy percig főzzön, majd forgassa el a fogantyú segítségével.

Mozgassa a steakeket a grill közepes forró oldalához, zárja le a grillfedelet, és mindegyik oldalon egy-két percig főzzön egy közepes ritka illatanyagot további három-négy percig egy közepes, jól elkészített szűz steakhez.

Távolítsa el a sütőtökeket a grillből a tálalóhoz a fogójával, és hagyja, hogy a gyümölcslevek újra felszívódjanak a húsba körülbelül öt percig a tálalás előtt.