Hogyan kell karamellizálni a gyümölcsöt egy serpenyőben

A karamellizálás olyan főzési folyamat, amelyet a keményítők élelmiszerekké történő átalakítására cukorra használnak. A gyümölcsök természetesen édesek az általuk birtokolt természetes cukrok miatt, de az édesség növelhető a gyümölcs nagy melegítéssel történő főzésével. A karamellizálás gyengédít, és megváltoztatja a színt. Ez egy gyors folyamat, de fontos, ha azt tervezi, hogy pite-tölteléket vagy más cukrászati ​​ételeket készít a gyümölcsből. De még önmagában vagy más ételekhez való feltöltésként is, a karamellizált gyümölcs lehet édes és sós.

Előmelegítsen egy kályha felső serpenyőt vagy serpenyőt közepes magas hőmérsékletűre. Helyezzen kis mennyiségű étolajat a serpenyőbe.

Adjuk hozzá a gyümölcsöt a serpenyőbe, és egyenletesen terítsük fel. Keverje hozzá a gyümölcsöt a főzőolaj diszpergálásához.

Keverjük óvatosan és gyakran, főzzük a gyümölcsöt három-öt percig, vagy amíg barnul és puha lesz. Kívánt esetben 1/8 tsp-t is megszórhat. Sót és / vagy 1-3 evőkanál. Barna cukrot a gyümölcsre, hogy fokozza az ízét.

Távolítsa el a gyümölcsöt a hőtől. Tálaljuk melegen, hagyjuk kihűlni a hűtőszekrényben, és hideg legyen.