Hogyan kell kiszámítani a csecsemő kalorikus szükségleteit

A csecsemők esetében a kalorikus követelmények különböző tényezők függvényében változnak, például a jelenlegi súly, a testösszetétel, a születési súly, az aktivitási szint, az egészségügyi állapot, az életkor és a nem. A szülőknek figyelniük kell a csecsemőjüket a jóllakottságra és az éhségre, mert a csecsemők használják ezeket a jeleket, hogy megmutassák szüleiket, amikor éhesek vagy teljesek, jegyzi meg az Eunice Kennedy Shriver Nemzeti Gyermekegészségügyi és Emberi Fejlesztési Intézet honlapját. Az éhség jelzései közé tartoznak a sírás és a kopogás, míg a jóllakottság jelek közé tartozik az alvás, miközben evés és kiömlött a mellbimbó. Annak ellenére, hogy a bonyolult tényezők befolyásolják a csecsemő tényleges kalóriaszükségletének meghatározását, van egy egyszerű egyenlet, amelyet arra használnunk, hogy általános képet kapjunk arról, hogy egy csecsemő mennyit fogyaszt.

Mérje meg csecsemőjét, hogy meghatározza súlyát fontban.

Konvertálja csecsemő súlyát kilóban kilóban. Minden kilogrammban 2,2 font, ezért meg kell osztanod a testsúlyát 2,2 fonttal, hogy megállapítsd, mennyit súlyoz kilogrammban. Például, ha a csecsemő súlya 10 kg, súlya kilogrammban 4,55 kilogramm.

Szorozzuk fel csecsemő súlyát kilogrammban 120-ra, ha teljes időtartamú, egészséges újszülött. Egy átlagos teljes időtartamú újszülöttnek naponta 120 kalóriát kell fogyasztania kilogrammonként, hogy egészséges gyermekvé váljon. Például, ha az újszülött súlya 4,55 kg, akkor szorozza meg a 4,55-ös 120-at. Az eredmény, 546, a kalóriák száma, amelyet a csecsemőnek egy nap alatt kell fogyasztania.