Hogyan készítsük el a mártást a csemegeszőlőből

A Bouillon mártás tökéletesen működik a mártás szerelmeseinek, mint például a komikus, Erma Bombeck, aki azt mondta, hogy “olyan családból származik, ahol a mártást italnak tekinti”. Ha gondoskodik a mártáskészítés során, mindenki számára is jól működik. A Bouillon kockák, a marhahús, a csirke vagy a vegetáriánus fajták nagymértékben különböznek az általuk tartalmazott só mennyiségében, ezért fontos, hogy a mártást megkóstoljuk, miközben főzünk, így nem túl sok sót adunk hozzá. Kísérletezzen különböző márkákkal, hogy megtalálja az ízeket ízletes ételeket, amelyek jó ízűek Önnek.

Helyezzünk vizet és lucerna kockát egy edénybe, és felforraljuk, hogy feloldjuk a kockákat. A bouillon kockák többsége 1 kockát igényel minden 1 csésze vízhez. 2 csésze mártással készítsünk 2 kockát és 2 csésze vizet.

Keverjük össze a lisztet és a vajat egy külön edénybe, hogy a mártás alapjához egy roux-ot készítsenek, 2 evőkanál lisztet használva minden 2 evőkanál vajra. Főzzük a roux közepes hőt kb. 3 percig. Ez a mennyiség a roux sűrítője 2 csésze fürtös vizet és 2 csésze mártást.

Öntsük lassan a fürtös víz fele a roux-ba, keverjük vagy habozzuk állandóan. Tartsuk gyorsan keverjük, amíg a keverék sima paszta.

Távolítsuk el az edényt az égőből, ha a csomók a roux-ban megkezdődnek, és folytassuk a keverést néhány percig, amíg a csomók újra nem keverednek a keverékbe, és eltűnnek.

Adja hozzá a hüvelyes víz többi részét folyamatosan kevergetve vagy habveréssel. Folytassuk a keverést vagy a habverést, amíg a sült meg nem megvastagszik.

Kóstolja meg a mártást, és adj hozzá sót, ha kell, kis mennyiségű borsot és egyéb kiegészítő összetevőket. A csirke vagy pulyka mártáshoz jó választás lehet a párolt gomba, karamellizált mogyoróhagyma, kolbász, sonka, zsálya vagy kakukkfű. Sült marhahússal adjunk hozzá gombát, fokhagymát, néhány evőkanál vörösbort vagy gyógynövényeket, mint a kakukkfű, rozmaring vagy oregán.