Hogyan lehet a csontozatlan csirkemell leolvasztani

A csontozatlan csirkemell költséghatékony, alacsonyabb kalóriatartalmú, alacsony zsírtartalmú zsíros alternatívát kínál a vörös húsokhoz. A fagyasztott csirkét biztonságosan főzheti a tűzhelyen vagy a sütőben, de a hús egyenetlenül süt, és hosszabb ideig is tart. Attól függően, hogy mennyi időd van, használja a három USDA által jóváhagyott módszer egyikét, hogy biztonságosan felolvassa a fagyasztott csirkemellet. Nem engedik, hogy a hús hosszabb ideig 40 ° Fahrenheit és 140 F közötti bakteriális “veszélyzónában” maradjon, csökkentve ezzel az élelmiszer-eredetű megbetegedések valószínűségét.

A fagyasztott csirkét a hűtőszekrénybe két nappal a főzés előtt el kell vinni. Általában egy-két napig tart, amíg a csontozatlan csirkemell ilyen módon felengedik. Ez a legolcsóbb módja a hús leolvasztásának, de a legjobbaknak is: ez a legkevesebb nedvességveszteséget eredményezi, és védi a főtt étel minőségét. Az ilyen módon felolvasztott csirke biztonságosan tartható a hűtőszekrényben egy-két további napig, és előmelegítés nélkül fagyasztható.

Töltsön be egy nagy edényt vagy a mosogatót hideg vízzel. Vigye be a csirkét – feltéve, hogy szivárgásmentes csomagolásban van – a vízben. Hagyja le a vizet, és 30 percenként friss hideg vízzel tölti fel újra a tálat vagy a mosdót, hogy elég hideg legyen ahhoz, hogy megakadályozza a gyors bakteriális reprodukciót. Várják meg egy 1 fontos csontozatlan mellhúst tartalmazó csomagot, amely kb. Egy órára van szükség a felolvasztáshoz. A 3-4 kilós csomag 2-3 órát igényel. A csirkehúsot azonnal leolvasztjuk ezzel a módszerrel, és ne fűtsük rá főzés nélkül.

Használja a mikrohullámú leolvasztás beállítását a fagyasztott csirke felengedésére, ha nincs ideje a hideg vízfürdő módszerére. A boncolatlan mellek néhány perc alatt leolvasztják a mikrohullámú sütőben. A csirke azonban ezzel a módszerrel kezd el főzni, két hatással a szakácsra. Először meg kell főzni a csirkét azonnal, mivel a bakteriális túlnövekedés részlegesen főzött húsban történik. Másodszor, az étkezés minősége szenvedhet, mivel a mell egyes részei valószínűleg túlcsordulnak és kiszáradnak, mihelyt a belső hőmérséklet eléri az USDA ajánlott értéket. 165 F. Ne fagyassza le a mikrohullámú, felolvasztott baromfit főzés nélkül.