Hogyan lehet a hajhullás elleni küzdelmet a vérnyomáscsökkentő gyógyszerekkel szemben

Bizonyos gyógyszerek, beleértve a vérnyomással kapcsolatos problémákat is, hajhulláshoz vezethetnek. A veszteség általában néhány napon belül vagy hetekkel kezdődik, attól az időponttól kezdődően, amikor új gyógyszert kezdesz, vagy az orvos megváltoztatja az adagját, mondja a DermNetNZ.org. A gyógyszerek által okozott hajhullás gyakran visszafordítható, ha abbahagyja a gyógyszert. Ha úgy gondolja, hogy a tabletták okozzák a zárak esését, beszélje meg a tüneteit orvosával, és ne állítsa le a gyógyszereket anélkül, hogy megkérdezné. Bizonyos étrendi és életmódbeli változtatásokat is végezhet, hogy a hajad egészségesebb legyen.

Beszélje meg orvosával a hajhullás tüneteit. A gyógyszered miatt a hajadtól függő mértékben függ a genetikájától, és a szálak gyakran jönnek ki olyan mintákban, amelyek hasonlítanak a mintázott kopaszodásra. Kezelőorvosa orvosi előzményeket fog szedni Öntől, és számos olyan vizsgálatot végez, mint például a hajhúzás, a fejbőr biopszia és a vérvizsgálat, hogy megállapítsa a hajhullás okait. Ha a gyógyszere a hajat kifakadja, orvosa megváltoztathatja a gyógyszereket vagy módosíthatja a dózist, ha lehetséges.

Egyél olyan étrendet, amely gazdag vitaminok, ásványi anyagok és tápanyagok, amelyek szükségesek az egészséges haj. Ezek közé tartozik a B-vitamin komplex, kalcium és biotin, melyek mindegyike hozzájárul a haj növekedéséhez és karbantartásához. Válassz gyümölcsöt, zöldséget és sovány fehérjét, amely ezeket a tápanyagokat tartalmazza. Kérje meg kezelőorvosától a javaslatokat, és ellenőrizze vele, mielőtt bármilyen változtatást végezne az étrendben, vagy elkezdene új kiegészítőket venni.

Használjon sótartalmú sampont. A Huntington College of Health Sciences szerint a megfelelő mennyiségű cink bevitele az étrendbe elengedhetetlen a tüszők egészségéért. Ezenkívül az ásvány közvetlenül a fejbőréhez történő alkalmazása segíthet a hajhullás elleni küzdelemben, és ösztönözheti a regenerációt. Nedvesítse be a haját, és óvatosan masszírozza a sampont a fejbőrébe az ujjaidat használva, majd végezze el a szálakat. Öblítse ki mindent, hogy elkerülje a maradék maradványait, amelyek összegyűlhetnek a fejbőrön és eltömítik a tüszöböket.

Ha lehetséges, hagyja megszáradni a hajad természetesen. Túlzott hő hatására megsütheti a zárakat, így károsodhat és valószínűbb, hogy kiesik. Használjon széles fogazású fésűt a karmok kijavításához, és ne húzza, ne húzza a haját, ami szintén veszteséghez vezethet.