Hogyan lehet a szervezetben tárolt zsírlerakódásokat lebontani

A zsírlerakódások és a testsúlycsökkenés megszakadása hónapokig vagy évekig tartó elkötelezettséget és motivációt eredményez, de a folyamat egyszerű: a testsúlycsökkenéshez több aktivitásra van szükség, és ennél kevesebb kalóriát kell fogyasztania, mint amennyit éget. A fogyás és a testmozgás változatosságát célzó, jól átgondolt megközelítésnek köszönhetően megtarthatja a sovány izomtömeget, miközben lebontja a zsírboltjait, így tónusosnak tűnhet, amikor eléri a célsúlyát.

Állítsa be a kalóriatartalmát, hogy megbomolja a zsírt

Az Ön által fogyasztott kalóriák és a kalóriák közötti egyensúly közötti egyensúlyt befolyásolja a szervezet zsírszintje. Ha enni annyit, amennyit éget, akkor minden energiáját megkapja a táplálékból, így nem tárolja és nem csökkenti a zsírt. Ha túl sok kalóriát eszel és iszik, zsírmolekulákká alakulnak át, és a zsírsejtekben tárolódnak, növelve a teljes zsírszintet. Kevesebb kalóriát enni és itatni, mint égetni, és elkezd törni a zsírlerakódásaid energiáért. A kis kalóriatartalmú csökkentés – napi 250-500 kalóriával – a legjobb módja annak, hogy a zsírraktárakat biztonságosan károsíthassuk Az izomszövet. A túl keveset kalóriát fogyaszt, ennek következtében a szervezet megdönti az izomszöveteket és megtartja a zsírt, ami csökkenti az anyagcserét, és fokozatosan nehezebb több súlyt elveszíteni.; Calorie-needs számológépet használva kapja meg a hozzávetőleges kalóriatartalmát. A test méretére, a nemre és az életkorra épül, majd hozzáadja az extra kalóriákat, amelyeket olyan tevékenységek során éget, mint a testmozgás, hogy megkapja a nap teljes kalóriatartalmát. Ebből a számból kivonja a kalóriákat a súlycsökkenésért, minden font zsír tárolja a 3500 kalóriát, így napi 250-500 kalóriát vág, ami azt jelenti, hogy hetente fél kiló és egy font veszít. Csak tartsa naponta 1 200 kalóriát a nők és 1 800 ember számára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy leginkább zsírboltokat, nem izomokat bontja le.

Fokozza a zsírégetést gyakorlással

Vegyen fel több tevékenységet napi rutinodba, hogy gyorsabban leégesse a zsírlerakódásokat. A gyakorlat növeli az energiaszükségletet, így több zsírt fogsz lebontani. Azt is segít megtartani az izomszövetet, hogy fogyjon, ami segít annak biztosításában, hogy a fogyás nagyrészt zsírszegénységből jöjjön létre, miközben arra kell törekedned, hogy mérsékelt és erőteljes intenzitással dolgozz ki a legtöbb kalóriát, ez nem jelent Az edzéseknek szomorúnak kell lenniük. Frissíts egy gyors, gyalogos edzést, például dombos úton, vagy emelkedve a futópadon. Egy órányi, 3,5 mérföld / óra sebességű gyaloglás esetén 408 kalóriát éget el egy 150 fontos személy számára, szemben a mindössze 259 kalóriával, amely sima felületen égett, és miután kifejlesztette a cardiovascularis fitnesst néhány hónap alatt , Indítsa el a nagy intenzitású intervallumképzést, vagy a HIIT-t. A HIIT edzés az edzés után növeli az anyagcserét, ami 24-48 óráig tart. Ha felmelegedett, akkor a “sprint” -ot 15-20 másodpercen keresztül nagy intenzitással gyakorolva, majd egy alacsony intenzitású 30-40 másodperces intervallummal térjen vissza, és ismételje meg a sorrendet 10-20 percig. Kardio izomépítő súlyemelő edzéssel. A súlyemelés nem ég el annyi kalóriát, mint az aerob testmozgás, de ez megakadályozza az izomveszteséget, miközben fölemelkedik. Ez azt jelenti, hogy a fogyatékossága a zsírlerakódásodtól származik, nem pedig az izompazarlásból. Rövidebb aktivitást is tartalmazhat a napi rutinodban, hogy növelje kalóriatartalmát és több zsírt szabadítson fel. Parkoljon a legtávolabbi parkolóban a munkahelyen, és használja a lépcsőnket a lift helyett, és naponta néhányszor sétáljon át az irodában, hogy enyhén fellendítse tevékenységét.

Növelje a metabolizmust a testzsír elpazarlásához

Az egészséges, kiegyensúlyozott étrendhez való ragaszkodás megtarthatja az anyagcserét. A nap folyamán étkezés közben például kalóriát égetünk meg, míg az ételeket kihagyva csökkenthetjük az anyagcserét, megkönnyítve ezzel a zsírlerakódást, magyarázza az Illinois State University. Bizonyos élelmiszerek – mint például a feldolgozott és zsíros ételek – kisebb energiát fogyasztanak az emésztéshez, mint az egész feldolgozatlan élelmiszerek, így a zsír könnyebben átalakul, mint a tápláló ételek. Cserélje a feldolgozott fehér kenyeret a kevésbé feldolgozott teljes kiőrlésű kenyérre, fehérrizs helyett barna rizst fogyasztson, és töltse meg ételeit nagy mennyiségű rostos zöldséggel. A fehérjék kulcsfontosságú részét képezik minden étkezésnek, a legtöbb energiát lebontják, így több kalóriát égetnek el az emésztés során. A minőségi fehérjék közé tartozik a fehér húsos baromfi, a hal, a diófélék, a bab és a hüvelyesek, az alacsony zsírtartalmú tejtermékek és a tojás.

Mit ne tegyünk: Fad Diets

Lehet, hogy megpróbálsz kipróbálni olyan korlátozó étrendeket, amelyek hétköznapi zsírégetést ígérnek, vagy azt állítják, hogy minden zsírlerakódást sok étkezés vagy testmozgás nélkül olvasztanak meg, de nem esnek rá. Ezek a csillogó étrendek lehetetlenek – és általában nagyon egészségtelenek -, hogy ragaszkodjanak hozzá, és ténylegesen csökkentik az anyagcserét, ezért nagyobb valószínűséggel teszik hozzá a zsírlerakódásodhoz, ha elkerülhetetlenül “meghiúsulnak” és visszatérnek az étkezéshez. Bizonyos csillogó diéták – például olyanok, amelyek egész élelmiszert csoportokat vágnak ki, vagy korlátozzák az élelmiszerek kis választékát – szintén növelik a tápanyaghiány kockázatát, ami túlságosan fáradtnak érezheti magát ahhoz, zsír.