Hogyan lehet átvenni az új emberekkel való félelmet

Az új emberekkel való találkozás félelmének megnyerése új lehetőségeket és élettapasztalatokat nyit meg. Az idegenekkel való kölcsönhatás azért szükséges, hogy sikeres legyen a munkahelyen, értelmes kapcsolatokat alakítson ki és sikeres legyen a mindennapi életben. Ha félénk, introvertált vagy szenvedett a társadalmi szorongástól, akkor valószínűleg nagy stressz tapasztalható ezekkel a normál kölcsönhatásokkal kapcsolatban. A türelem és a gyakorlat segíthet csökkenteni ezt a félelmet.

Lassan induljon el

Ne várjon attól a félelmétől, hogy új embereket találkozzanak egyik napról a másikra. Kezdj el azzal, hogy kihívja magad, hogy kis lépéseket tegyen a szociálisabbá válás érdekében. Készítsen célt, például mosolyogva egy idegenre a pénztárban, amelyen dolgozhat pár hétig. Miután kényelmesebbé váltál a kis céloddal, továbbhaladhatsz a nagyobb célok elérése érdekében. A folyamat kis lépésekben való lebontása csökkenti a félelmét és a célok elérését teszi elérhetővé. A folyamat során valószínűleg megtapasztalhat néhány olyan dolgot, amelyet féltél, például elutasított vagy nevetséges. De a tapasztalat segíthet abban, hogy rájöjjön, hogy a félelmeid nem olyan rémisztőek, mint te.

Munka a szorongás csökkentésén

Csak az a gondolat, hogy egy idegen találkozik, szorongásos tüneteket, például gyors szívverést és izzadást vált ki, ha félénkség vagy szociális aggodalom merül fel. Fontos része a félelmeinek szembenézése, hogy általánosságban csökkentse a szorongás szintjét. Munka a stressz csökkentéséről az élet minden területén. Gyakorolja a jógát, a meditációt, a testmozgást vagy bármilyen más tevékenységet, amely szorongásos megkönnyebbüléshez vezethet. Menjenek naponta legalább 30 percet, hogy dolgozzanak egy nyugodtabb és középpontosabb magatartás kialakításában. Sok szakember javasolja a vizualizáció használatát, hogy meghódítsa a félelmeket. A Calm Clinic weboldalának megfelelően vizualizációs gyakorlatot végezhet, kényelmesen pihenjen és mély lélegzést végez, amíg teljesen nyugodt állapotban van. Aztán elkezdesz szemlélni magát, hogy idegenekkel beszélsz, és folytasd a mély lélegzést, hogy nyugodt maradj. Néhány idő múlva meg fogja találni, hogy a szorongásos tünetei csökkennek, ha valóban új emberrel lépnek kapcsolatba.

Tökéletes gondolatok

A negatív gondolatok gyakran gyengítõ tényezõk a szociális szorongásban szenvedõ emberek körében. Ezek a gondolatok megbéníthatják Önt, ha úgy érzi, hogy nem megfelelő, felkészületlen vagy a nevetség tárgya. Egy nem támogatott gondolkodás helyett, mint például, hogy “az emberek azt gondolják, hogy furcsa vagyok, ha velük beszélgetek”, “az emberek örömmel beszélnek velem” segítenek abban, hogy összegyűjtsék a bátorságot, hogy új emberekkel találkozzanak. Számos tanulmány kimutatta, hogy a kognitív viselkedésterápia, amely magában foglalja a negatív gondolkodás refrakcióját, sikeres volt a társadalmi szorongás kezelésében. A “Kognitív terápia és kutatás” című októberi számában publikált tanulmány 606 szociális aggodalomra szoruló személyt tanulmányoz, és megállapította, hogy azok, akik a gondolkodásuk újragondolásában dolgoztak, jobban érzik magukat a társadalmi helyzetekben, és képesek új embereket megközelíteni.

Felkészültnek lenni

Az egyik legnagyobb aggodalom az új emberekkel való találkozás során nem tudja, mit mondjon nekik, vagy kellemetlen beszélgetést folytasson. Készüljön fel olyan beszélgetési témákra, amelyeket használhat, ha nem tudja, mit mondjon amikor új emberrel találkozik, vagy amikor kellemetlen csendet érez. Készítsen olyan témákat, amelyekről ismerősei szeretnek beszélni veled. Legyen naprakész az aktuális eseményekről, sportról vagy hírekről, amellyel meg tudja szakítani a jeget, ha idegenekkel beszél. Ha úgy érzi, hogy felkészült, akkor kevésbé leszel ideges, ha beszélget egy új személyrel.