Hogyan lehet bezárni a nagy pórusokat a lábain, karján és arcán

A megnagyobbodott pórák sminkelrendezést okozhatnak, összetapadhatják a mitesszereket és általános kozmetikai problémákat. Bár fizikailag nem csökkentheti a pórusméretet, a megfelelő bőrápolás és újbóli kezelések miatt a pórusok kisebbek lehetnek. A felnagyított pórusok az arcodon, a lábakon és a karokon előfordulás nélkül előfordulnak, és általában a szőrtelenítés vagy a pattanások okozzák. Bővebb tájékoztatásért forduljon a bőrgyógyászhoz, mielőtt otthoni kezelést végezne a póruscsökkentés érdekében.

Tisztítsa meg bőrét naponta 1-2-ször, enyhén hámló tisztítóval. A hámlasztó tisztítószerek a CareFair.com által készített jelentésekből eltávolítják a törmelékeket a pásztázástól. Naponta kétszer gyakrabban alkalmazott hámlasztó mosás ronthatja az Ön állapotát.

Alkalmazzon egy over-the-counter benzoil-peroxid akne lotionot, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket és törmeléket a pórusaitól. A benzoil-peroxidot vagy szalicilsavat tartalmazó lotionok csökkentik az olajtermelést, és eltávolítják az elhalt bőrsejteket és a baktériumokat a pórusainak nyújtásával, mondja a University of Maryland Medical Center honlapja.

Az alfa-hidroxi- vagy béta-hidroxid-termékeket naponta egyszer alkalmazza a bőrére. Ezek a természetes gyümölcssavak eltávolítják az elhalt hámsejtek felső rétegeit. Ez viszont csökkenti a pórusméretet, és a bőrét még világosabbá és tónusosabbá teszi, javasolja CareFair.com

Don olajmentes kozmetikumok, amelyek segítenek a pórusok tisztán tartásában, és minimalizálják a pórus megjelenését, jelzi a Maryland Egyetem Orvosi Központját. A kozmetikai termékek, amelyek olajmentes, vízbázisúak vagy nem-komedogének, jobbak a pórusoknak a csomagolás alatt tartása nélkül anélkül, hogy olajokat eltömítenének.

Látogassa meg bőrgyógyászát a mikrodermabráziós kezelésekhez. A mikrodermabráziós kezelések csökkenti a pórusméretet a bőr mélyen hámlasztásával és a pórus-nagyító törmelékek eltávolításával, jelentette a Carefair.com.