Hogyan lehet egy sárgarépa arc maszk

A sárgarépa antiszeptikus, és amikor egy házi maszk receptet tartalmaz, segítenek tonizálni és megfiatalítani a bőrt. A házi készítésű arcmasszázs készítésének szépsége az, hogy könnyedén keveredhet más összetevőkbe, hogy a maszkot a saját szépségszükségleteidhez igazítsa. A méz például hidratálja a bőrt, ahogy az avokádó is, az olívaolaj hozzáadásával minden összetevő simán keveredik. A sárgarépa alapú arcmasszák ideálisak a normál és a zsíros bőr számára, ha más hidratáló összetevőket, például mézet és avokádót tartalmaz, a maszk alkalmas a száraz bőrre, de túl olajos lehet a már zsíros bőrre.

Hámozzon két-három nagy sárgarépát, és szeletelje őket kis körökbe. Forraljuk fel a sárgarépát egy kis edényben, amíg könnyen el nem forognak. Vidd le a vizet, és öntsd a főtt sárgarépa szeleteket egy kis tálba.

A sárgarépát alaposan egy villával törje le.

Keverjen össze 4 1/2 evőkanál mézet a sárgarépával, 1/2 evőkanál egyszerre, amíg a keverék el nem éri a sima, krémes konzisztenciát. Ha enyhén eltérő konzisztenciát szeretne, egyszerűen állítsa be a méz mennyiségét az Ön igényei szerint. Vékonyabb maszkhoz adjunk hozzá egy kis olívaolajat. Egyszerre keverje össze az olajat, amíg a maszk konzisztenciája nem felel meg Önnek.

Várja meg, amíg a maszk megfelelően lehűlni kezd, majd simítsa rá a bőrére. Hagyja a helyére kb. 10 percig, majd öblítse le meleg vízzel, és szárazon hagyja a bőrt.