Hogyan lehet elengedni a fékeket a kerékpáron

A korrozív felhalmozódás, a szennyeződés és a por megakadályozhatja a kerékpánt fékének zavartalan működését, ami a kerékpáros legrosszabb rémálmait eredményezheti: fékek, amelyek nem reagálnak, amikor szüksége van rájuk. Ez olyan fékként jelentkezhet, amely nem kapcsolódik ki, miután felengedte a kart, vagy olyan féket, amelyek egyáltalán nem tömörülnek. A leggyakoribb kerékféktípusok a konzolos fék és a V-fék, valamint a rögzített fékjavítás módja mindegyikhez hasonló. Ha tisztában vagyunk a fékek helyes tisztításával és eltávolításával, akkor saját kijavítását is megteheti, anélkül, hogy drága utazás lenne a kerékpár üzletbe.

A fékből és a gumiabroncsból távolítsa el annyi szennyeződést és szennyeződést, amennyire csak lehetséges. Használja a merev kefét és a fogkefét, valamint egy tisztító ruhát vagy egy kicsiket, hogy megtisztítsa a sárkányt, a zsírt vagy a homokot a kerékpár kerékpántjától és a féktől. Gyakran előfordul, hogy ez az egyszerű tisztítás elegendő ahhoz, hogy elakadjon a megduzzadt fék

Ha a fék megmaradt a tisztítás után, használja az 5 mm-es csavarkulcsot, hogy eltávolítsa mind a négy, a fékpedert rögzítő hatlapú csavarokat. A konzolos fékeknél egy központi csavarral kell helyettesíteni, mint két külön csavarra.

Az 5 mm-es csavarkulcs segítségével lazítsa meg a fékkábel csavarját. A fogók használatával húzza meg a fékkábelt a nyíláson, miután a csavart fellazította, és teljesen oldja ki a fékberendezést.

Óvatosan tisztítsa meg és kenje meg a fékező mechanizmust összekötő henger, az elfordulást. A fékpofát a fékkarhoz rögzítő csavar lazítása miatt nehézkessé teheti az átrendeződést, ezért elkerülje a fék beállítását. Használjon mosogatót és a fogkefét, hogy távolítsa el a szennyeződéseket, gumiakat és szennyeződéseket a körforgás körül. Vigyázzon, nehogy kenõanyagot kapjon a fékpofán vagy a kerékpánton.

Tisztítsa meg a fékberendezés többi részét. A fék megtartása a fékezéstől javíthatja fékjeinek teljesítményét, és megakadályozhatja a felhalmozódás visszafordulását.

Szerelje vissza a féket. Húzza vissza a kábelt a házon, amíg a fék egy milliméterrel a perem felett van. Miután a kábelt megfelelően beállította, vágja le a felesleges kábelt kb. 1 hüvelyk távolságra a házból. Ha a fék ki van kapcsolva, a hengerek különböző súrlódási szinteket alkalmaznak.

Használjon 5 mm-es csavarkulcsot a fék behúzásához, emelkedéséhez, magasságához és tekeréséhez. A cipőnek teljesen érintkezésbe kell kerülnie a kerettel, és párhuzamosan kell tartania, amikor be van kapcsolva és ki van kapcsolva. A vezető élén enyhe “behúzás” lesz, így az érintkezés sima a fékezés során.