Hogyan lehet korpásodni a gyermekek hajából?

A korpásodást a malassezia nevű fejbőr gomba túlburjánzása okozza. Ez a gomba okozza a bőrsejtek abnormális elfedését. Amikor a fejbőr olaj összezsúfolja a fehér pelyheket, a korpásodás észrevehetővé válik. Bár a pubertás és a tinédzser évekig nem gyakori, korpásodás néha jelen van a kisgyermekeknél. Bár a gyermekek korpásodása csúnya, általában nem jelent súlyos egészségügyi problémát, és otthon orvosolható.

Ecsetelje a gyermek haját közvetlenül a samponozás előtt, hogy megszabaduljon a látható pelyhektől.

Mossa meg egy gyógyszeres samponnal, amely hetente kétszer szalicilsavat vagy kátrányt tartalmaz. Ez csökkenti az átméretezést és lehetővé teszi a gyógyszeres kezelést a fejbőrön. Beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével, hogy ellenőrizze, hogy a kiválasztott sampon biztonságos a gyermek használatához.

Tisztítsa meg a haját egy rendszeres gyermek samponnal olyan napokon, amikor nem használ gyógyszeres sampont. Ezt addig kell megtenni, amíg a korpásodás meg nem szűnik.

Húzd ki a kondicionálót. Győződjön meg róla, hogy a gyermek, aki megkezdte a saját hajának kialakítását, elkerüli az olajos és zsíros hajápolási termékeket. Ezek súlyosbíthatják a korpásodás tüneteit.

Távolítsd el a stresszt a gyermek életéből, mert olyan fejbőr állapotokat okozhat, mint a korpásodás. Légy jelen gyermekének életében, tartsa nyitva a kommunikációs vonalat. Vegye fontolóra a relaxációs módszerek együttes használatát, például a jógát vagy a légzésgyakorlatokat.