Hogyan lehet megakadályozni a férfiak edzéses rövidnadrágjait

A pelyhesítés a súrlódás egyik formája, amelyet elsősorban az érzékeny területeken történő izzadás és dörzsölés okoz. Az általad választott edzéses nadrág stílusa befolyásolhatja a kényelem szintjét más tényezők mellett. Az edzés előtt és után is több lépést tehet, hogy elkerülje a kellemetlen kopasztást.

Hidratáció

Az edzés előtt és alatt az alkoholfogyasztás segíti a szervezetet, hogy nehezebben szabaduljon ki. A megfelelő hidratálás hiánya miatt a verejtékezés gyorsan keletkezik olyan sókristályok, amelyek irritálhatják a bőrt és okozhatnak csikorgó kiütést a Time-to- run.com szerint. Miután kipróbálta a testet, újra felszívja a testet, és felkészül a következő edzésre.

Használjon kenőanyagot

Ha már elhomályosodik, kiütés, vagy tudja, hogy hajlamos a csikorgatásra, használja a bőr kenőanyagát. Általában a rendszeres vazelin fogyasztja a területet, de más termékek, például a Runner’s Lube, a Body Glide és a Sportslick segíthetnek a Time-to-Run.com szerint. A talkumpor használata segíthet a nedvesség felszívásában és a csikorgatás csökkentésében, a Chicago Tribune egyik cikke szerint.

Válassza a bölcsességet

Az edzéses nadrágok gyenge választéka a csikorgatás egyik fő tényezője. Bármi, ami túl feszes vagy túl laza, növeli az esélyét, hogy kifakadjon. Túl sok a szövet kellemetlenül felborulhat, és a túlságosan szűk nadrág a lábakra és a derékra kötődhet. A spandex rövidnadrágok a Chicago Tribune szerint a csikkelést csökkentik, és gyakran más súrlódási és tömörítési rétegként működnek más atlétikai rövidnadrág alatt. Szintén vegye figyelembe a ruhák címkéit, vagy bármilyen durva éllel vagy varratú anyagot. Az új rövidnadrágot legalább egy mosással kell átvinni, mielőtt viselni, hogy eltávolítsa a szövet merevségét és a maradék port vagy vegyi anyagokat a szállításból és a gyártásból.

Kezelése az edzéseken

Az egyik ok, amiért a sportolók meg tudják akadályozni a munkaterhelésük hirtelen növekedését. A bőrt egy bizonyos mértékű kopáshoz használják, és extra távolságot vagy időt adnak az edzéshez, ami súlyosbíthatja bizonyos területeket. Fokozatosan növelje gyakorlataid hosszát és intenzitását.

Maradjon tiszta

Kezelés után gyakorolja a jó higiéniát, hogy megakadályozza a csikorgatást. Minden szennyeződést szappannal és vízzel le kell mosni és teljesen le kell szárítani a területet. A tapadós, piszkos bőrfelületek hajlamosabbak lesznek a megnövekedett súrlódásra a következő alkalommal, amikor futnak, és könnyebbé tehetik a foltot.