Hogyan lehet megakadályozni, hogy az égés elhagyja a heget

Az égések károsítják a bőr felületét. Az első fokú égés tipikusan pirosságot okoz, és önmagában gyógyul. A második fokú égés során hólyagok keletkeznek, és hegesedést okozhatnak. A harmadfokú égetés elpusztítja a bőr rétegeit, és kiterjedt hegesedést és keloid kialakulást okozhat. Az égési sérülésekkel való gondoskodás segít megelőzni a hegesedést.

Az égést hűvös, de nem hideg víz mellett, legalább 10-15 percig közvetlenül az égési sérülés után kell végrehajtani. Az égések továbbra is károsíthatják a bőrt, hacsak az égést azonnal nem hűti. Fontos megjegyezni, hogy hűvös vizet, soha nem jéghideg vizet használ, ami további idegi károkat okozhat. Az égést hideg vízbe merítse, vagy összenyomódjon, de soha ne alkalmazzon jeget a Mayo Clinic szerint.

Értékelje az égést, hogy megnézze, milyen típusú égés van, javasolja Dr. William Sears, a Kaliforniai Egyetem Gyermekgyógyászati ​​Klinika professzora, Irvine School of Medicine. Az első fokú égetés szinte soha nem okoz hegesedést, mivel csak a bőr felületét hevíti. Második fokú égési sérülést otthon lehet kezelni, és ha nem megfelelő kezelést okoz, akkor hegesedést okozhat. A harmadfokú égés valószínűleg hegesedést eredményez, és azonnali orvosi ellátást igényel. Hívja a sürgősségi szolgálatot, ha észreveszi az elszenesedett húst és a nyitott sebeket. Minél gyorsabban részesül orvosi ellátásban, annál gyorsabban kezelheti a kezelést és csökkentheti az eshetőségeket a hegesedésre.

Használjon nyomó ruházatot, amely segít megakadályozni a hegek kialakulását, javasolja a Merck Manualt. Az öltözékek közvetlenül az égési sérülésre helyeződnek, és megállíthatják az ecsetelést. Soha ne viseljen nyomásálló ruhát vagy nagyméretű kötszereket az orvosa közvetlen felügyelete nélkül – nem feltétlenül alkalmas mindenféle égési sérülésre és égési helyre.

Az égési sérüléseket tiszta és száraz legyen, és ne érintse meg őket a lehető legnagyobb mértékben. Az égési buborékfólia kiválasztása vagy feltörése nemcsak lassítja a gyógyulási folyamatot, és kockáztatja a hegesedés veszélyét, hanem baktériumok és baktériumok bejutását is a bőre nyitott felületébe hozza – ami veszélyt jelent a fertőzésre és további kezelésre és hegesedésre.

Beszéljen orvosával a masszázs használatával a hegesedés leküzdésére, javasolja a University of Maryland Medical Center. A masszázs terápia segíthet a hegesedést okozó vastag bőrfelület kiegyensúlyozásában, de nem megfelelő terápia az összes égési sérüléshez. A masszázs segíthet a hegesedés csökkentésében, miután a hegek már kialakultak, de csak rehabilitációs masszázsterápia segítségével.