Hogyan lehet megszabadulni a lábaktól és a lábgerincektől

A görcsök önkéntes összehúzódások vagy görcsök, egyetlen izom vagy izomcsoport. A lábak és a lábgerincek leggyakrabban éjszaka, pihenőidők vagy erőteljes aktivitás után jelentkeznek. Ezek hirtelen fejlődnek, és akár 10 percig is tarthatnak, a Cleveland Clinic szerint. A kiszáradás, helytelenül vagy hosszú ideig ülve, a lábak és lábak izomzatának túlzott igénybevétele és a betonpadlókon való állása mind hozzájárulhat a görcsökhöz. A lábak és a lábgerincek megszabadulása akut izomgörcsök enyhítését és néhány életstílus megváltoztatását teszi lehetővé a jövőbeli görcsök gyakoriságának és súlyosságának csökkentése érdekében.

Masszírozza az érintett lábát vagy lábát finoman dörzsölve, hogy megkönnyítse az izomfeszültséget. A masszázs növeli az izom véráramlását, ezáltal a görcsök csökkentését és a fájdalomcsillapítást, a Sports Injury Clinic szerint.

Húzza ki az érintett izomot a lábának egyenesítésével, és mutassa a lábujjait a teste felé. Az Amerikai Ortopéd Orvosok Akadémiája (AAOS) azt javasolja, hogy az érintett lábat ebben a helyzetben tartsuk, amíg a görcs teljesen el nem tűnik. A nyújthatóság segít az éjszakai görcsök megakadályozásában, mielőtt az ágyba megy.

Hideg vagy hideg törlőkendő alkalmazása a lábára vagy a lábára. A jég eltávolítása az érintett izom mentén, vagy a meleg fürdő vagy a zuhanyozás során, izomgörcsöt pihenthet és enyhítheti a gyulladást.

Növelje a folyadékbevitelt. A kiszáradás a lábak és a lábak görcsök elsődleges oka, és olyan körülmények, amelyek hozzájárulnak a kiszáradáshoz vagy a szervezetből származó folyadékveszteség növeléséhez, például az elektrolit egyensúlytalanságok, a hasmenés vagy a krónikus veseelégtelenség, mind növelhetik a görcsök kockázatát. A testmozgás vagy betegség következtében fellépő túlzott izzadás is hozzájárul, és az AAOS javasolja, hogy forró időben gyakoroljanak rehidratációs megoldást, hogy megakadályozzák a kálium, magnézium, kalcium és só elvesztése által okozott izomgörcsöket.

Módosítsa az alvás módját, hogy megakadályozza az éjszakai görcsöket a borjakban vagy lábakban. Lezárja a fedelet az ágy lábánál, mielőtt elalszik, hogy a lábad szabadon tud mozogni alvás közben. A NYU Langone Medical Center azt is javasolja, hogy a lábujjával aludj felfelé.

Próbálja ki a gyógyszert vagy a táplálék-kiegészítőket, hogy megkönnyítse a görcsöket. A Cleveland Klinika kijelenti, hogy az izomrelaxánsok és az E-vitamin segíthet megszabadulni az izomgörcsöktől. A NYU Langone Medical Center szerint a kalcium- és magnézium-kiegészítők, valamint a verapamil, a karbamazepin, a kinin-szulfát, a klórkinin-foszfát és a fenitoin gyógyszerek is hasznosak lehetnek.

Kezelje az esetleges alaphelyzeteket, amelyek a lábad és a lábrángjait gátolják. A Cleveland Klinika kifejti, hogy számos egészségi állapot összefüggésben van a görcsök fokozott kockázatával, beleértve a perifériás érbetegségeket, az endokrin rendellenességeket, a cukorbetegséget, a Parkinson-kór és az orális fogamzásgátlók vagy egyéb gyógyszerek alkalmazását.

Könnyedén terhességgel kapcsolatos lábgörcsöket támogató harisnyát visel, helyi hőt alkalmazva és felemeli a lábad. Az Amerikai Terhességi Szövetség szerint a lábadrág és a lábgerinc gyakoribb a terhesség alatt a súlygyarapodás, a véráramlás változásai és a véredények és a lábak idegei nyomásának következtében.