Hogyan lehet megszabadulni a sötét bőr a nyakán

A nyakán lévő sötét bőr általában az acanthosis nigricans néven ismert. Ezt az Országos Egészségügyi Intézet jellemzi, mint olyan bőrállapotot, amely a test hajtások és ráncok mentén okoz hiperpigmentációt. A hiperpigmentációt általában kóros bonyodalmak kíséri. A legtöbb ilyen betegségben szenvedő betegnek megnövekedett az inzulin szintje a szervezetben, amint azt a cukorbetegség, a policisztás petefészek szindróma és az elhízás is mutatja.

Beszéljen az elsődleges egészségügyi szolgáltatójával. Fontos, hogy megfelelően diagnosztizáljuk a sötét nyak bőrének okait, ezért a lehető leghamarabb megbeszéljük orvosával. Az állapottal összefüggő oka diagnosztizálásával és későbbi kezelésével gyakran észlelhető javulás a hyperpigmentációban.

A bőrön világító krémet közvetlenül a sötét bőrre alkalmazzuk. Amíg nem találnak okot, megvakíthatja a sötét nyak bőrét hidrokinon tartalmú krémekkel, bőrfehérítő szerrel. A legjobb eredmény érdekében kövesse a csomagoláson található utasításokat.

Az amerikai Osteopathic College of Dermatology javasolja egy helyi retinoid alkalmazását. A retinoidok tipikusan pattanások kezelésére szolgálnak, de ismert, hogy enyhítik a hiperpigmentáció területeit. Kövesse az orvos utasításait. A tejsav, az alfa-hidroxi vagy a szalicilsav felhasználható erre a célra is.

Próbálja fogyni, javasolja a Mayo Clinic. Ha az akanthosis nigricans az elhízás okozza, a felesleges fontok csökkentése segíthet az inzulin szintjének szabályozásában, és ezáltal a nyak körül a sötét bőr elhalványulhat. A kalóriabevitel visszaszorítása a testmozgás növelésével gyakran segíthet a fogyásban.

Módosítsa étrendjét. Ha az acanthosis nigricans cukorbetegség okozza, a cukrok és keményítők bevitelének csökkentése segítheti a hiperpigmentációt. Az étrend megváltoztatása előtt beszéljen orvosával vagy dietetikusával.

Fektessen a halolaj kiegészítőkbe. A Mayo Clinic szerint a táplálékkiegészítő ígéretet mutat az akanthosis nigricans által sújtott bőrön.

Beszéljen orvosával a metformin receptről. A policisztás petefészek szindrómában szenvedő nők szabályozzák inzulinszintjüket metforminnal, és ezáltal a sötét nyak bőrének elhalványulását okozhatja.

Beszéljen egy bőrgyógyászral a bőrfiatalításról. Néha a sötétített és vastagabb bőr javítható bőrkezelésekkel, beleértve a dermabráziót és a lézeres terápiát. Mindkét kozmetikai eljárás eltávolítja a bőr felszíni réteget, amely elősegíti az új bőrsejtek növekedését, közelebb színben és textúrában a bőr többi részéhez.