Hogyan lehet megszabadulni egy hideg fájdalmas rágástól

A hideg sebek fájdalmasak és kínosak. Nem lehet elrejteni egy nagy buborékfóliát az ajkánál, és a szakadék képződése még rosszabbnak tűnik. Nehéz ellenállni a kísértésnek, hogy felvehesse azt a rágcsálnivalót, és távolítsa el. Sajnos, a szedés a rágásnál sokkal rosszabbá válik, többet fog létrehozni, és késlelteti a gyógyulást. De meggyorsíthatja a gyógyulást, enyhítheti a rágcsálódást, és ösztönözheti azt, hogy leessen.

Ismerje meg a rágás célját. Ahogy a rémületek is, a hideg fájdalmak felhajtása jelzi, hogy gyógyul. A hideg fájdalom belülről gyógyul ki, és szüksége van a szúrásra, hogy megvédje és gyorsítsa a gyógyulási folyamatot.

Ne érintse meg a szalagot, hacsak nem óvatosan lemossák, vagy nem alkalmazzák a kezelést. A rágás viszket, és kihívás lehet, ha nem érinti őket. Ha simán megérinti a rágcsálókat, majd érintse meg a test egy másik részét, akkor terjedhet a herpes simplex vírus.

Tartsa tisztán a területet. Kerülje el a szőrzet mosását, miközben mossa az arcát. Miután lemossa az arcát, tisztítsa meg kezét rendszeres vagy antibakteriális szappanokkal. Gondosan szappanot használjunk a fájó és az öblítés alatt. Finoman törölje le a hideg fájdalmat, és ne használja újra a törülközőt, amíg meg nem mosódik. Szappannal alaposan mosson kezet.

Használj egy over-the-counter kenőcsöt. A Mayo Klinika helyi hatású kenőcsöket javasol, mint például a lidokain vagy a benzil-alkohol. A Children’s Mercy Hospital a docosanol, Abreva ajánlását ajánlja. Ezek segítik a gyógyulást, megkönnyítik a kellemetlen érzést és nedvesítsék meg a rágást.

Alkalmazz vazelint. Ez segít lágyítani a rágcsálókat és megakadályozni a repedést és a vérzést. Ez viszont meggyorsítja a gyógyulást a pattanás alatt, így gyorsabban csökken.

Zavarja a területet. A San Diegó-i Kaliforniai Egyetem szerint a jég és kenőcsök, például az Orajel vagy az Anbesol használata zavarja a területet, és megkönnyíti a viszketést. Ez segít megállni a késztetésnek, hogy megkarcolja és megzavarja a gyógyulást.