Hogyan lehet méregteleníteni a zsíros májat

A zsíros májbetegség a májban zsírok, főleg trigliceridek felhalmozódása. Ez a gyakori állapot általában tünetmentes, de néhány embernek enyhe hasi fájdalma vagy fáradtsága lehet. Orvosa felfedezheti, hogy a máj gyulladt a rutin fizikális vizsgálat során. Ritka esetekben a gyulladás hegesedéshez vagy májzsugorodáshoz vezethet, ami végzetes lehet. Az étrend és a testmozgás kombinációja segíthet méregtelenítésben a zsíros májban.

Fenntartja az egészséges súlyt. Az elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség, az inzulinrezisztencia és a metabolikus szindróma mind a májkárosodás kockázati tényezője. A túlsúlyos emberek mintegy 20 százalékának zsíros májbetegsége van a Better Health Channel szerint.

Csökkentse étrendi koleszterinszintjét és trigliceridszintjét. A trigliceridek olyan formák, amelyekben a zsírok léteznek a szervezetben, a felesleges kalóriák, amelyeket azonnal nem használnak az energia számára, tárolják a sejtek ilyen formájaként. Az American Heart Association javasolja a mono- és poli-telítetlen zsírok telített és transzzsírsavak helyettesítésére. Például, használj olívaolaj helyett vajat, és enni lazac helyett marhahúst.

Kerülje az alkohol és a kábítószereket, amelyek a májat adják, és fokozzák a szervet, fokozzák a méregtelenítést, és az alkoholizmus a zsíros májbetegség egyik ismert oka. Forduljon orvosához az aktuális gyógyszereiről, mivel néhány vényköteles gyógyszer járul hozzá a máj gyulladásához.

Gyakorolj legalább napi 30 percet, hetente öt nap közepes szinten. Ez segít fenntartani a súlyát és az inzulin szintjét, és csökkenteni fogja a triglicerideket. A zsíros májbetegség inzulinrezisztenciával is szembesül, még egy olyan egészséges testtömegű embereknél is, akiknek nincs cukorbetegsége, a 2000-es olaszországi Department of Internal Medicine és Gastroenterology kutatók szerint, G. Marchesini és munkatársai, a Bolognai Egyetemen.