Hogyan lehet szakmai hozzáállást teremteni a munkahelyen?

A vállalatok számára előnyös, ha a munkavállalók szakmai hozzáállással rendelkeznek a munkahelyen. A “Graziadio Business Report” szerint a megfelelő magatartású munkavállalók pénzügyi előnyöket nyújthatnak, és katalizátorként válhatnak a tanulási szervezet kialakításába, a megfelelő hozzáállás pedig pozitív munkakörnyezet kialakítását eredményezi, sajnos az irodai politika és a laza felügyelet szakszerűtlen Olyan magatartás, amely hátrányosan befolyásolja a munkavállalói hozzáállást A vezetésnek aktív szerepet kell vállalnia az elvárások meghatározásában és a dolgok megváltoztatásában.

Jó példa a szakmai magatartásra, amely a szervezet tetejével kezdődik. Amikor a munkavállalók tanácstalannak bizonyulnak a menedzsment tagjai szakszerűtlen módon járnak el, elküldheti az üzenetet, hogy ez a fajta magatartás elfogadható. Minden vállalat vezetõjének, vezetõjének és felügyelõjének meg kell mívelnie az elhivatott munkatársak által elvárt szakmai magatartást.

Határozza meg a ruhák kódját. Minden vállalatnak rendelkeznie kell egy ruhakiállítással a munkavállalók számára. Idővel egyes munkatársak megpróbálhatják megtenni a borítékot, és meglátják, hogy el tudnak-e kerülni a megkérdőjelezhető öltözék viselésében.) Ha a munkavállalók olyan ruházatot viselnek, amely provokatív, hanyag vagy túl alkalmi, akkor a munkahelyen kialakult hozzáállás kezd szenvedni. Küldjön egy vállalati szintű emlékeztetőt a ruha kódjáról, és tegye meg a közvetlen lépéseket, ha a jogsértések továbbra is fennállnak. Sok vállalat elfogadta az “alkalmi péntek” politikát, ahol a munkavállalók a hétvégén valamivel kissé leborulhatnak.

A munkatársaknak tisztességes és rendezett munkaterületet kell tartaniuk, és gondoskodniuk kell arról, hogy az egész épület tiszta és jól karbantartott legyen. A dolgozók jobban érzik magukat, ha környezetük tiszta és rendezett. Ha a munkahelyén megjelenő beállítás túlságosan alkalmi, akkor lehet, hogy megszüntesse a rendetlenséget vagy a redecorációt. Lehet, hogy bizonyos alapszabályokat is meg kell határoznia az alkalmazottak által a munkaterületen megjelenő személyes kötőszerszámok és tárgyak összegére vonatkozóan.

Emlékeztessen mindenkinek, hogy mentse a személyes megbeszéléseket, és szünetekre és ebédidőre tréfáljon. Találkozzon azokkal az alkalmazottakkal, akik elveszítik az időt, amikor dolgozniuk kell. Ha a vezetés lehetővé teszi, hogy ez a fajta viselkedés folytatódjon, általában rosszabbá válik, és bosszantja azokat, akik dolgozni próbálnak.

Várja meg a várakozásokat a telefon megválaszolásához, az e-mailekre való válaszoláshoz és az internet használatához. Létre kell hozni a vállalati irányelveket, és a megfelelő telefonos és e-mailes etikettre kell vonnia a munkavállalókat. Nem szabad használni a szlenget, és olyan módon kell beszélnie, amely pozitívan tükrözi a vállalatot. Az alkalmazottaknak soha nem szabad használni a vállalati időt, hogy szörfözhessenek az interneten, vagy gondoskodhassanak a személyes üzletről. Győződjön meg róla, hogy olyan védintézkedések vannak a helyén, amelyek megakadályozzák a munkavállalók számára a nem megfelelő webhelyek látogatását vagy a gyanús fájlok letöltését.

Létre kell hozni a csapat céljait, hogy mindenkinek sikerüljön elérni. Ez ösztönzést ad majd a munkavállalóknak, amelyek ösztönzik a szakmai hozzáállást. Mindenkire kihívhatna, hogy együtt dolgozzon a termelékenység bizonyos százalékkal történő növelése vagy a fogyasztói elégedettség javítása érdekében. Gondoskodjon a munkatársaknak egy mulatságos csoportos kirándulásra, ahol elfogadható a pihenés és az alkalmi.