Hogyan lehet szállni egy blokk a labdarúgásban

A védekező játékosoknak képesnek kell lenniük blokkok blokkolására. A támadó vonalvezetők megpróbálják megakadályozni a védekező vonalzókat és a vonalhajózókat, hogy ne tudjanak eljutni a golyós hordozókhoz, és ne rohanjanak az irányítóhoz. Hasonlóképpen, a védekező hátnak képesnek kell lennie arra, hogy elhagyja a blokkokat, hogy a nyílt mezőben foglalkozzon. A kétpontos ütő egy nagyon hatékony módja a blokkok blokkolására minden védekező pozícióban.

Illessze a lábát a blokkoló vállával. Ez az úgynevezett “same-foot same-shoulder” elv, és segít változtatni az irányt, miközben elhagyja a blokkot.

Húzza ki mindkét karját teljesen, ha blokkoló kapcsolódik. A kezek hatékony használata az egyik kulcs a blokkok elárasztásához.

A blokkoló vállát ütközésig meg kell ütni. A hüvelykujját fel kell mutatni, és a sztrájk gyors és erőteljes. A cél az, hogy megállítsuk a blokkoló lendületét, és ne engedjük meg neki, hogy a kezébe kerüljön a testébe. Ez a “zárolás”.

Távolítsa el a hátsó karját. Például, ha a golyós hordozó balra fut, húzza ki a jobb karját a blokkolóból.

Nyomja meg a blokkolót a testén, és távolodjon el a még mindig befogott karjától. Például, ha a golyós hordozó balra fut, akkor a bal kar segítségével tolja a baloldali blokkolót jobbra. A bontatlan karodat a blokkoló csípőjén és a blokkoló ellenkező karján is felhúzhatod. Ezt egy rip mozgásnak nevezik.

Fókuszálja a szemét a blokkolóra, amikor alacsonyan érkezik.

Magas blokkok elárasztása

Alacsony tömbök

Helyezze a kezét a küzdő blokkoló sisakjának vagy vállpárnájának tetejére.

Lökdösd a lábadat, vagy ugorj vissza. Tartsa a vállát párhuzamosan a scrimmage vonalával. Ezzel a blokkolóval növelhető.

Nyomja meg, vagy “cucc”, a blokkoló a földbe a kezeid segítségével. A 3. lépés további lendületet és tőkeáttételt jelent.

Távolítsa el a blokkolót és áramolja a labdát.