Hogyan segítsünk a mentálisan és fizikailag fogyatékos gyerekeknek

Agyi sérülések és születési rendellenességek, amelyek mentális és fizikai hátrányokat okoznak számos okból. A Humán Emberi Potenciál Intézményei szerint agyi sérülések a terhesség alatt vagy nehéz szállítás során jelentkezhetnek. Az idő előtt született csecsemők gyakran fizikai és szellemi fogyatékosságokat fejlesztenek ki, míg a balesetek és a betegségek mentális és fizikai hibákat okozhatnak a gyerekeknél. Ennek eredményeképpen a fizikai és szellemi kihívásokkal élő gyermekeknek extra segítségre van szükségük a világban.

Figyelembe véve a gyermek fejlődését az első néhány évben, hogy felmérje a fejlődési késedelmeket. Jobban tudja a gyermekeit, mint a gyermekorvos, tehát ha gyanítja a késedelmet, legyen a gyermek ügyvédje, hogy szükség esetén korai kezelést vagy beavatkozást tudjon biztosítani. A csecsemők, a kisgyermekek és a családok Nemzeti Központja szerint a szülőknek a diagnózisra kell törekedniük, ha problémákat gyanítanak, és nem félnek nem ért egyet az orvosokkal.

Kérje meg a megfelelő orvosi, pszichológiai és szociális ellátást a gyermeke számára. Leginkább segítheti a gyermeket, ha megbizonyosodik róla, hogy megfelelő bánásmódban részesül, és a családja megkapja a megfelelő szolgáltatásokat és segítséget a helyzet kezeléséhez. Győződjön meg róla, hogy a gyermek megkapja a leghasznosabb kezelési lehetőséget.

Tájékoztassa gyermekeit és családtagjait a gyermek állapotának részleteiről. Adjon nekik tájékoztató füzeteket és könyveket a rendellenességről. A Psych Central szerint a gyerekeknek a tényekkel való felfegyverzése segít könnyebben elfogadni a fogyatékkal élő testvért, és segítenek abban, hogy találjanak kreatív módon a kötődést vele.

Tanítsa a fogyatékkal élő gyermekeket kis lépésekben. A California Childcare Health program szerint a mentális és testi fogyatékkal élő gyermekek képesek tanulni, de rendszerint több időt igényelnek, mint a többi gyerek. Legyen nagyon világos az utasításaiban. Adj dicséretet minden eredményre, és biztosítsd nekik a szükséges eszközöket a siker érdekében.

Rendelje meg otthonát és gyermeke játszóterét, hogy könnyebben navigálhasson. Távolítson el minden olyan bútorokat, amelyek miatt ő eleshet, és hozzon létre egy olyan helyet, ahol szabadon mozoghat a balesetek vagy sérülésektől való félelem nélkül.