Hogyan sültem egy osztott csirkét a sütőben?

Vágott a gerinc mentén, majd kinyílt és lapos, egy osztott csirke gyorsabban sült, mint a hagyományos egész csirke. A sütés még gyorsabb megakadályozására, félig a csigák és a combok összekötésére, valamint a szárnyak alatt lévő ízületekre vágva, ami lehetővé teszi, hogy a hő könnyebben behatoljon az ízületekbe. Sült csirkemell krumplit süthet a serpenyőben a csirke mellett egy ízletes mellékételhez.

Melegítsük elő a sütőt 450 fokos fahéternél. Keverje össze a Dijon mustárt, bort, olívaolajat, szójaszózt, fokhagymát, paprikás mártással, sóval és fűszernövényekkel egy kis tálban.

Melegítsük fel a serpenyőt magas tűzön a tűzhelyen. Spread a mustár mártás felét a csirke osztott oldalán. Tegye a csirkét a forró serpenyőbe a bőr oldalával felfelé. A mustárkeverék másik felét a csirke bőrfelületére szélesztjük, és nagy melegen kb. Öt percig főzzük.

Helyezze a serpenyőt a csirkebe a sütőben. Sütjük körülbelül 30 percig, amíg a csirke el nem éri a belső hőmérsékletét 180 fokos fahéternek és a külső barnulást.

Távolítsa el a csirkét a sütőből, és hagyja pihenni a serpenyőben körülbelül 10 percig. Vágja darabolt csirke darabokra, és szolgálja.