Hogyan száraz vörös harang paprikát pelyhet

A szárítás hatékony módja annak, hogy megtartsák a bőséges vörös harang paprikát, amelyek egyszerűen zöld paprikák, amelyek megengedhetők a szőlőben. A további érési idő élénkvörös színt és édesebb ízt eredményez. Miután a piros paprikát megszárítottuk, összetörjük a paprikát, és használjuk a pelyheket a szín, a táplálék és a finom, édes ízt a levesekhez, levesekhez, tojásokhoz vagy sült ételekhez.

Készítmény

Ahhoz, hogy a piros paprika friss maradjon mindaddig, amíg meg nem száradja őket, hagyja a paprikákat mosogatás nélkül a hűtőszekrény rozsdás fiókjában. Mossa meg a paprikát csak akkor, ha készen áll a száradásra, mivel a nedves paprika tárolása a hűtőszekrényben gyorsabban romlik. Helyezze a tiszta paprikát vágódeszkára és vágja le a tetejét a paprikából. A paprikákat hosszában fel kell vágni, majd egy paring késsel el kell távolítani a petyvát – a fehér magokat, amely összeköti a magokat a borssal – és a magokat. Vágja a paprikát vékony szeletekre, legfeljebb 1/4-inch. A vastagabb szeletek gyakran bőrszerűek, ha szárítják, és nem lehetnek élesek ahhoz, hogy pelyheket készítsenek.

blansírozás

A piros kaliforniai paprikák forró vízben való elfedése megőrzi a paprika színét és ízét. A paprikák eltakarításához töltsön fel egy nagyméretű, körülbelül félig teli vizet, majd tegye fel teljesen a vizet. Helyezze a paprikát egy fémgömbös kosárba, vagy egy hálós vagy sajtos zacskóba. Merítse a paprikákat a vízbe, és állítsa be a konyhai időzítőt négy percig, amint a víz visszatér a forralási forraláshoz. Távolítsa el a paprikákat a vízből, amikor az időzítő cseng, azonnal vigye a paprikát egy jégvízzel töltött tálba. Hagyja a paprikákat 4 percig száradni. Tisztítsuk le alaposan.

dehydrator

Az elektromos dehidratáló hatékony módja a vörös harang paprika száraznak, mivel a dehidratáló alacsony, egyenletes hőmérsékletet tart fenn. Sok dehidratálónak olyan rajongói vannak, amelyek cirkulálják a levegőt és csökkennek a szárítási idő. A piros kaliforniai paprikák dehidratálásához a szeletelt paprikákat egy rétegben kell elhelyezni a képernyőn. Engedjük, hogy a paprika között hely legyen a levegő szabad áramlása. A szárítási idő a paprika méretétől függ, de nyolc-tizenkét óráig tarthat. Gyakran ellenőrizze a paprikákat, kevergetve a szárítás elősegítése érdekében. A paprika száraz, ha a szelet éles és törékeny.

Sütő

A sütő szárítás elfogadható módszer a paprikák dehidratálásához, de a sütő magasabb hőmérséklete óvatos figyelmet igényel. A paprikákat szárítószekrényben szárítsuk, előmelegítjük a sütőt 140 fokos fahéternél. Szeleteljük a szeletelt paprikát egy rétegben egy sütő tálcán, és helyezzük a tálcákat a sütőbe. A 145-150 fokos hő fenntartása érdekében helyezzünk egy sütő hőmérőt a tálcára. Gyakran ellenőrizze a hőmérőt, és ha túl magas a hőmérséklet, húzza ki a sütő ajtaját a hőmérséklet csökkentéséhez. A dörzsölés elkerülése érdekében kapcsolja ki a hőt és kb. Egy órán keresztül nyissa ki a sütő ajtaját, amikor a paprika szárazra nyúlik. A szárítás időtartama kétszer annyi, mint egy elektromos dehidratáló.

A szárított piros paprika pelyhekbe történő sűrítéséhez a paprikát egy gördülőcsappal vagy egy fa mazettal törje össze. Egy piros kaliforniai paprikát kb. 1/4 csésze borspaprikát háljunk. A piros borspaprikát légmentesen lezárt tárolóedényben vagy visszazárható műanyag zacskókban tárolja.

Pehely