Hogyan töltse ki a munkavállalói önértékelési űrlapot

A munkavállalók teljesítményének értékelése számos szervezetnél általános gyakorlat. Egyes szervezetek felkérik Önt, hogy vegyen részt az értékelésben azzal, hogy elkészíti önértékelési űrlapját a felülvizsgálata előtt. Használja ezt az önértékelést, mint lehetőséget arra, hogy bemutassa a teljesítményeit, beszéljen a vezetőjével a teljesítményéről és felkészüljen előrehaladásra.

Olvassa el az űrlapot, és készítsen egy másolatot, mielőtt elkezdi. Tudomásul veszi az értékelési formanyomtatványon szereplő információk típusát, például az irányítással kapcsolatos érzéseit, a teljesítményminőséget, az ügyfelet és a készségeket. Ne töltse ki azonnal az űrlapot, hanem tükrözze a teljesítményét és befolyásait.

Szerezd meg egy darab papírt, és írd le a következő részeket: Elért eredmények, célok, befejezett feladatok, bók, kihívások, tréning tapasztalatok, általános elégedettség, karrierépítés és munkahelyi ismeretek. Adja meg a válaszokat az egyes szakaszok alatt feltett kérdésekre. Írja le az elismerést, a szemináriumokat, a karriercélokat és a munkahelyi felelősséget. Még akkor is, ha az űrlap nem tartalmaz kifejezetten ezeket a részeket, saját listáját használhatja annak biztosítására, hogy ne hagyja el a listázási eredményeket.

Használja az űrlap másolatát és töltse ki a kért információkat. Találjon időt arra, hogy ne szakadjon meg. Töltse ki először a könnyen mérhető szakaszokat, például a részvételre vonatkozó kérdéseket, a munka időben történő elvégzését és a munka minőségét. Legyen pontos, ha válaszol minden kérdésre.

Mozogjunk azon részekre, amelyek szubjektív intézkedésekről kérdeznek, például ügyfélszolgálati készségeket, fontos eredményeket, az elkövetkező év célkitűzéseit és munkájának leginkább kihívó aspektusát. Használja a listáját és válaszoljon a kérdésekre. Legyen egyedi az önértékelési űrlap kitöltésekor, mert ez az alkalom arra, hogy megosszák érzéseit a munkáját illetően a felügyelővel.

Értékelje magát a saját űrlapjának értékelési rendszere alapján. A numerikus értékelések nem nyújtanak rugalmasságot, de az egyes értékelő dobozok alatt található hely gyakran elérhető megjegyzések készítéséhez. A jelölőnégyzet segítségével magyarázhatja meg az értékelését. Használj pozitív szavakat magadról, és légy becsületes, de nagylelkű, amikor összességében teljesítményt kapsz.

Írja le munkadokumentumának összefoglalóját a végső megjegyzésterületen, vagy csatoljon külön lapot. Tegye fel a szervezeten belüli más alkalmazottak és ügyfelek kapcsolatának értékelését, ha nem szerepel a másik szakaszban. Kérjen további képzési lehetőségeket, és vázolja ötleteit a munkahelyi teljesítmény és a potenciális fejlődés érdekében. Másolja a befejezett tervezetet az eredeti értékelési űrlapra. Tekintse át az értékelést, mielőtt bekapcsolná, hogy az értékelés hibamentes és egyértelmű legyen, javasolja az Észak-Arizonai Egyetem emberi erőforrásainak weboldalát.