Mennyi fehérje van 1 tojás?

A tojások néha rossz hírnevet kapnak a koleszterin tartalmuk miatt, és mivel ők jelentik a legvalószínűbb ételallergiát a földimogyoró, hal, dió, kagyló, tej és szójabab együttesen. De a tojás magas tápértéket is kínál 13 vitamin és ásványianyaggal, kiváló minőségű, könnyen emészthető fehérjékkel, egészséges telítetlen zsírokkal és antioxidánsokkal, az IncredibleEgg.org szerint kevesebb, mint 100 kalóriával.

Táplálkozási tények

Egy nagy 2 oz. Egész tojás a héj nélkül 6 g fehérjét tartalmaz. Ebből a fehérjéből 3 g a tojássárgája és 3 g a tojásfehérjében található. A Kathleen Mahan “Krause ételeiben, táplálékában és táplálkozási terápiájában” szereplő Kathleen Mahan szerint további táplálkozási információk egy nagy tojásra a héj nélkül G víz, 80 kalória, 6 g zsír, 274 mg koleszterin a sárgájában, 1 g szénhidrát, 28 mg kalcium, 90 mg foszfor, 1 g vas, 65 mg kálium, 69 mg nátrium, 0,04 mg tiamin, 0,15 mg riboflavin, nyomokban niacin, 0 mg aszkorbinsav és 24 mg folsav.

Fehérje

Minden nagy tojás 6,3 gramm teljes fehérje fehérjét tartalmaz, melynek kiegyensúlyozott aminosavprofilja biztosít minden aminosavat, amire szüksége van az Ön étrendjében. A szervezet aminosavakat használ – a fehérjékből nyert tápanyagokat – építőelemekként új fehérjéket, sejteket és szöveteket. Az egyik tojásban lévő fehérje a napi fehérje követelményeinek 12 százaléka az átlag 135 fontból, és 9 százalék az átlagos 180 fontból.

Előnyök

A tojások értékes fehérjeforrás és olcsó konyhai alapanyag. A fehérje segít az embernek hosszabb ideig érzi magát, és hozzájárul az egészséges testtömeghez. A tojássárgák jó kolinforrást biztosítanak, amely hozzájárul a magzati agy fejlődéséhez és a születési rendellenességek megelőzéséhez. A kolin segít a felnőtteknek fenntartani az agysejtek szerkezetét és az idegimpulzusok átadását az izmokhoz, az IncredibleEgg.org szerint. A biohasznosítható lutein és a zeaxantin antioxidánsok a tojássárgáján segítenek megakadályozni a makuladegenerációt, korral összefüggő vakságot.

Controversey

Sok felnőtt elolvassa az ellentmondásos információkat arról, hogy milyen ételeket kell fogyasztani, és mit kell elkerülni a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatának csökkentéséért, ami Amerikában az első számú haláleset. Sok amerikai megkísérli elkerülni a tojást a koleszterin tartalmuk miatt, bár Eleanor Whitney és Sharon Rolfes a “Understanding Nutrition” szerint az American Heart Association hetente négy tojás bevitelét engedélyezi, és néhány kutatás szerint egy tojás naponta nem káros Egészséges emberek számára. Azonban néhány ember érzékeny a koleszterinre az étrendjükben, és ennek eredményeként az American Heart Association továbbra is javasolja a koleszterinbevitel korlátozását.

Megfontolások és kockázatok

A szigorú, alacsony koleszterinszintű táplálékkal rendelkezőknek korlátozniuk kell a tojássárgák használatát. Az élelmiszergyártók és a legtöbb szupermarket többféle nem zsíros, nem koleszterin tojáspótlót kínál. A telített zsírok korlátozása a legtöbb ember számára hatékonyabb a vér koleszterinszintjének csökkentésénél, mint az étrendi koleszterin csökkentésére, Eleanor Whitney és Sharon Rolfes szerint “A táplálkozás megértése”. Az étel eredetű betegségek megelőzése érdekében használjon tiszta tojást ép kagylóval. A tojásokat egészen addig fűzzük, amíg a fehérek nem szilárdulnak fel, és a sárgulók sűrűsödnek. Eleanor Whitney és Sharon Rolfes szerint “A táplálkozás megértése” még a pasztőrözött tojásokat sem szabad elfogyasztani. A nyers tojásokat általában Caesar salátaöntés, tojásleves, sütemény tészta, holland mártás és a legfontosabb mészpástétom jellemzi.