Mennyi kövér égnek, amikor egy mérföldet futsz?

A futó munkamenet intenzitásától függően elsősorban zsírt vagy szénhidrátokat lehet égetni. Azonban, amikor a legjobb zsírégetési gyakorlatokat keressük, szeretnénk ellenőrizni, mennyire hatékony egy tevékenység a teljes kalóriák elégetésénél. A futás a legjobb az égő kalóriák között, és rendszeresen megy egy mérföldes futással, hónapokig észrevehető zsírégetést tapasztal. Annak érdekében, hogy egy mérföldes futás segítsen csökkenteni a testzsír százalékát, egyidejűleg egy egészséges táplálkozási tervet kell követnie.

Először fontold meg a kalóriákat

A futás hatékony módja a zsírok elvesztésének, mivel a magas számban kalóriát éget. A testzsír csökkentéséhez nagyobb mennyiségű kalóriát kell elfogyasztania, mint amit fogyaszt. Azáltal, hogy növeli a kalóriák számát, amelyet rendszeresen egy mérföldes futással éget, akkor hozzájárul a kalóriahiány létrehozásához. Minden 3,500 kalorikus hiány, amit létrehoztál, egy font zsírégetést eredményez.

A kalóriák típusa égett

Ha alacsonyabb intenzitású futtatással dolgozik, a szervezet a zsírtartalmak nagyobb százalékában fut. Dr. John A Hawley 1998-as folyóiratának cikke a The Physician és a Sportsmedicine szerint a legnagyobb zsír-oxidáció akkor fordul elő, ha a VO2 max 65% -ának intenzitása fut, ami az oxigén mennyisége Képes mozgatni és használni a fizikai aktivitás során. A 65% -os VO2 max körülbelül a 75% -os maximális pulzusszámnak felel meg. Ebben az alacsonyabb intenzitású futtatásban a kalóriák 85% -a lesz zsíros kalória. Ha felveszi az intenzitást és a VO2 max 65-85% -át, vagy a 75-90% -os maximális pulzusszámot futtatja, teste glükózra változik, vagy a szénhidrátokból származó kalóriát, az üzemanyagot és a kalóriákat, amiket égetsz Legyen csak 15-50% zsírtartalmú kalória. Míg az alacsonyabb intenzitású futás nagyobb zsírtartalmú kalóriákat éget el, az edzés során a teljes kalóriája elégetett, amely akkor számít, amikor lefogy.

Kalóriák égve

Az egy mérföldes futam alatt elfogyasztott összes kalória mennyisége néhány tényezőtől függ, beleértve azt is, hogy mennyi idő telik el a futás és az aktuális testsúly megtartása. Az Amerikai Gyakorlati Tanács szerint egy 120 kilós ember 11,4 kalóriát fog égetni percenként, míg egy 180 fontos ember minden percben körülbelül 17,0 kalóriát éget. Minél többet mérlegel, annál nagyobb kihívást jelent a szervezet számára, hogy elindítsa Önt, így több kalóriát éget el. Ha 10 mérföldet vesz igénybe egy mérföldes teljesítés után, akkor összesen 110,4-et éget a futam alatt, ha 120 fontot mér. Ha súlya 180 font, akkor körülbelül 170 kalóriát éget a futamból.

A veszteségre gyakorolt ​​hatás

Az elfogyasztott összes kalória mennyisége elkülönül a futtatás során elégett zsírtartalmú kalóriák mennyiségétől. Ha ezeket a kalóriákat nem helyettesítik a kalóriabevitel, akkor hozzájárulhatnak a zsíros veszteséghez a kalorikus deficit szempontjából. Ha minden mérföldnél körülbelül 110,4 kalóriát éget, akkor ez azt jelenti, hogy minden futás lehetőséget ad arra, hogy a kalóriahiány miatt a zsír körülbelül három százalékát elveszíti. Ha súlya 180 kiló, és így mintegy 170 kalóriát éget minden kilométerre, akkor működik, akkor a potenciális veszteség körülbelül öt százalék egy font zsír. Ez körülbelül 20 egy mérföldes futamot vesz igénybe, hogy egy kilós zsírt veszítsen kalóriahiány miatt.

Az egy mérföldes futam alatt elfogyasztott kalóriák számának növeléséhez próbálkozzon a sprintek rövid szakaszaiban vagy lépésekben az edzés során. Például egy percig futhatsz, és normális ütemben futhatsz, majd egy sprintbe vagy gyors ütemben kb. 30 másodpercig futhatsz, mielőtt újra visszatérsz a normális ütemhez. Ezenkívül a lejtők futása növeli az edzés intenzitását, és több kalóriát eredményez. Ez a magasabb edzésintenzitás azt jelenti, hogy a legtöbb szénhidrátból származó tüzelőanyagot származtatja, de az összességében nagyobb mennyiségű kalóriát eredményez.

Növeli az edzés intenzitását