Milyen gyakran kell egy személyi edző?

Kezdetben a tréningmérnök felmérni fogja a fitnesz szintjét és az izomkiegyenlítéseket, segítséget nyújt az ésszerű fitnesscélok megtervezésében és egy olyan program kidolgozásában, amely figyelembe veszi ezeket. Ezután a tréner a programon keresztül irányítja Önt, biztosítva a megfelelő formát, elkerülheti a sérüléseket és elérheti a kívánt eredményt, legyen az izomépítés, súlycsökkenés vagy edzés egy bizonyos sporthoz vagy tevékenységhez. A tréner kiválasztásának logikája meghatározza, hogy milyen gyakran kell találkoznia. A kapcsolatod során bátorítást és támogatást fog nyújtani, hogy motivált és haladjon.

Ha új vagy hosszú időn keresztül gyakorol vagy nem dolgozik, heti 2-3 alkalommal kell találkoznia a trénerével. Ez a szabályosság biztosítja, hogy minden gyakorlatban megfelelő formát alakítson ki. Az izom memória erőteljes, és nem akarja megtanulni a rossz szokásokat az edzőteremben, akadályozhatják az eredményeket, és esetleg hozzájárulhatnak a sérülésekhez. Az Amerikai Gyakorlati Tanács szerint “a rendszeres találkozók ütemezése egy személyi edzővel segít megszüntetni azokat a kifogásokat, amelyekkel előfordulhat, hogy nem gyakorolnak.” Miután az edzőt folyamatosan két-három hónapig látta, csökkentheti Hetente egyszer – vagy ha jól érzi magát, havonta egyszer.

Ha sportoló vagy, akkor a tréner segíthet egy olyan program kidolgozásában, amely erősíti a sport-specifikus izmokat a sport teljesítményének javítása és a sérülések valószínűségének csökkentése érdekében. A programnak olyan gyakorlatokat kell tartalmaznia, amelyek a nem domináns izmokat és mind az agonista, mind az antagonista izmokat – a bicepszeket és a tricepszeket – a kiegyensúlyozott fizikum érdekében használják. Ez a fajta képzés tarthat bárhonnan egy ülésszakból, általános ajánlásokkal hetente, a szezon időtartama alatt.

Ha egy 5K-os vagy egy maratonnal érkezik, egy edző segíthet a verseny napján egy progresszív edzésprogrammal – különösen akkor, ha új versenyzésre van szüksége -, ami javítja a befejezési időt és csökkenti a sérülésveszélyt. Ez történhet egy, az eseményhez vezető munkamenetben vagy heti munkamenetekben.

Ha szenvedélyes tornatermelő vagy, de nem látja az eredményeket, akkor egy edzővel egy-két hónapig szeretne dolgozni. Értékelheti jelenlegi rutinját, és javaslatokat tehet a progresszióra, vagy teljesen tervezhet egy programot, amelyen együtt dolgozhat. Mindkét esetben, annál hosszabb ideig tölti el a trénert, annál nagyobb az előny. Körülbelül hat-nyolc hét egy-két ülés heti, akkor valószínűleg úgy találja, hogy már kifejlesztett új szokásokat, és látni észrevehető javulást, amikor is folytatni tudja látni a trénert, vagy továbbra is gyakorolni a saját.

A Szűzek gyakorlására

Knock out a parkból

Jobb, mint egy futó Buddy

A hangolás ideje